Ugrás a tartalomra

Erőszak a Kálvárián - mutatjuk a felvételeket, a hatóságok újabb kamerát helyeznének ki

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 11. szombat 09:30
Fényes nappal próbáltak megerőszakolni egy várandós nőt hétfőn délután a Kálvária domb lépcsősorán. A férfit másnap elkapta a rendőrség, ami a kihelyezett kameráknak is nagyban köszönhető, a támadó menekülőútját ugyanis végig rögzítette a térfigyelő rendszer.

A közterületi kamerák felvételein jól látszik, ahogy a kismama fényes nappal elindul a Kálvária dombon felfelé, pár másodperccel később nyomába ered az elkövető. A lépcsősor közepe táján - fényes nappal - próbálta megerőszakolni a várandós nőt, fojtogatta, csak a szerencsének köszönhető, hogy az áldozatnak sikerült tárcsáznia a segélyhívót. Ekkor menekült el a férfi a helyszínről. (Az esetet férje mesélte el a Miskolc Televíziónak és a minap.hu-nak, a cikket ITT olvashatják.)

Rémülten, hasát szorongatva, mezítláb futott le az öthónapos kismama a buszmegállóba a történtek után, segítséget kért. A rendőrség azonnal megkezdte a férfi felkutatását, amiben a térfigyelő kamerák ezúttal is nagy segítséget nyújtottak. Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) igazgatója kiemelte, a kameraképeken perceken belül beazonosították a feltételezett elkövetőt.

- Jól nyomon tudtuk követni a haladási irányát, és azt is meg tudtuk állapítani, hogy többször felsőruházatot váltott - tette hozzá.

Merthogy előbb - mint a fenti videón is látszik -, a menekülés pillanataiban még piros póló volt rajta, a következő felvételen azonban már sötét színű felsőruházatra váltott. A csere feltehetően a hatóság megtévesztésére szolgált a csere - mindhiába. A kamera mindent rögzített.

A felvételeken pontosan lekövethető a férfi menekülőútja: a Villanyrendőr után a Kazinczy utca, a Jókai Mór utca, majd a Pallós utca, végül a Forrásvölgy utca felé vette az irányt - ekkor már biciklivel közlekedett. A MIÖR kollégái folyamatosan tartották a kapcsolatot a rendőrséggel, akiknek egy napon belül sikerült elfogniuk a támadót.

A kihelyezett térfigyelő kamerák szükségessége ezúttal is bebizonyosodott tehát, ezért - a támadást követően - a Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője és a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója bejárást tartott a Kálvária dombon, annak érdekében, hogy megbeszéljék: oda is kamerát kell kihelyezni.

- Kijelöltünk egy lehetséges telepítési pontot, így ha a technikai feltételek adottak lesznek, és meg tudjuk teremteni az anyagi hátteret, akkor akár rövid időn belül kamera pásztázhatja majd a környéket a Népkert fölött is - tudatta Vincze Csaba.

Az elkövető - aki egyébként nem hivatásos, hanem önkéntes tartalékos katona volt - már túl van a letartóztatási tárgyaláson, ezt követően pedig információink szerint börtönbe szállították. Az elkövető büntetése kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés lehet.

A támadót lefülelő rendőrök és rendész dicséretet és elismerést kapott, miután az együttműködésnek köszönhetően elfogták a tettest.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!