Ugrás a tartalomra

Garanciában javítják az avasi csapadékvíz-elvezető rendszert

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 18. csütörtök 16:13
A műszaki átadás már decemberben megtörtént a történelmi Avason, ahol a hiányosságokat jegyzőkönyvben is rögzítették. A kivitelező ebben vállalta, hogy a fagyok után ismét felvonulnak, és kijavítják a hibákat. A 800 millió forintos projektről többször tájékoztatták a lakosságot is, felhívták a figyelmet, hogy útépítési munkákat nem foglalt magában a beruházás, csak az Avas északi oldalán a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítését.
Fotó: Végh Csaba

Egy márciusi fórumon a kivitelező cég vezetője elmondta, hogy 7300 méter csatornát, hordalékfogókat és több helyen térkőburkolatot kapnak a történelmi Avas utcái. A beruházás azért szükséges, hogy a magasabban fekvő területekről a csapadékot a Szinvába tereljék. Fischer Ferdinánd, a FEDRID Kft. ügyvezetője hozzátette, épülnek földárkok, előre gyártott elemekből úgynevezett övárkok, a pincesorokon vápás vízelvezetést alakítanak ki több helyen. A munkákat nehezítette, hogy a domboldal szűk utcái macskakövesek és a járművekkel nehezen lehetett megközelíteni a területet.

A vízelvezetési munkákról a márciusi tájékoztató mellett a júliusi Avasi Kvaterkán is beszámoltak az érdeklődőknek. A több mint 800 milliós program 15 százalékát lehetett útburkolatok és útszakaszok helyreállítására költeni. Az Avas csapadékvíz-elvezető rendszerét kiépítették, de a pincetulajdonosok és az ott lakók nem elégedettek az eredménnyel. Barnóczki István a Miskolc Televíziónak elmondta például, hogy véleménye szerint semmilyen komolyabb változás nem történt, „a középkori viszonyok ugyanúgy maradtak”.

A terület műszaki átadása tavaly decemberben már megtörtént, a hibákat az önkormányzat is észlelte. Nagy László városfejlesztési főosztályvezető tudatta, akkor egy jegyzőkönyv is készült, amelyben a feltárt hiányosságok, illetve a javítanivaló munkák garanciális időn belüli javításáról intézkedtek. Ezek a munkák azonban – tette hozzá – csak akkor végezhetők el, amikor az időjárás lehetővé teszi.

A kivitelező vállalta, hogy a fagyok után a hiányzó, javítási munkákat el fogja végezni. A főosztályvezető felhívta a figyelmet arra is, hogy ebben a pályázatban csak a kiviteli tervekben szereplő csapadékvíz-elvezetési munkákat, és nem útépítési feladatokat vállalt a kivitelező. Csak ott végeztek kisebb útjavítást, ahol ezt a munkák indokolták.

Korábban írtuk:

A héten javítják az avasi eső-elvezetés hibáit

Lezárták a Mélyvölgy utcát

Forgalmi korlátozás lesz a Görgey úti körforgalomnál

Lakossági tájékoztatás a történelmi Avas csapadékvíz-elvezetéséről

Csapadékvíz-elvezető építése miatt zárják le a Toronyalja utcát

Csapadékvíz-elvezető rendszer épül a történelmi Avason

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!