Ugrás a tartalomra

Hatékonyabb lesz a karbantartás az új épülettel

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. szeptember 29. szerda 15:52
Felavatták a Petrolszolg új, 6,7 milliárd forint értékű központját, ahol a MOL ipari karbantartó és szolgáltató vállalatának eddig különböző műhelyekben dolgozó kis csoportjait egyesítik. A 12.000 négyzetméteren 9.500 négyzetméteres épület áll a mellette elterülő parkolóval.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

A szerdán felavatott új központi épületnek köszönhetően a MOL Petrolkémia (MPK) terültéhez tartozó karbantartási feladatokat egy olyan helyről tudja ellátni a Petrolszolg, amely egyesíti a szolgáltatáshoz tartozó adminisztratív és gyakorlati feladatokat is. Ez azért nagy lépés, mert korábban a Petrolszolg a tiszaújvárosi telephelyen 26 bérelt és 2 saját tulajdonú épületben működött. A megosztott működés miatt a műhelyek közötti logisztika és a munkamegosztás is lassabb volt, a most átadott korszerű központi műhely viszont megteremti a hatékonyságnövelés feltételeit mind a cég működésében, mind a karbantartási feladatok ellátásában, ráadásul költséghatékonyabb is.

Világi Oszkár, a MOL-csoport innovációs üzleti vezetője ünnepi beszédében úgy fogalmazott, jó az, ha az alkotásunknak eredménye van. – Amikor az ember létrehoz valamit, ez örömmel tölti el, főleg ha nemcsak a mára, hanem a holnapra is gondol. Ez az épület igazi központ lesz, egy székhely, ami méltó környezetet biztosít ahhoz a munkához, amit a Petroszolg kollégái végeznek, akik végre közösséget alkothatnak. Büszkék lehetünk erre a beruházásra, mert ez új lendületet ad majd az itt dolgozóknak. Remélhetőleg néhány hét múlva már azt a zajt lehet hallani innen, ami velejárója a Petroszolg mindennapi életének – mondta a vezető, majd hozzátette, a változás akkor jön létre, ha akarjuk azt.

Marton Zsombor, a MOL magyarországi Downstream ügyvezető igazgatója elmondta, az idei évet azzal kezdték, hogy frissítették stratégiájukat. – Új, a korábbinál is ambiciózusabb célokat tűztünk ki mind a fenntarthatóság, mind a vegyipari átalakulás területén. Ennek a jövőbemutató folyamatnak a legújabb eleme a Petrolszolg új központi épülete, amely hatékonyabb segítséget nyújt a munkavégzéshez és fontos mérföldkövet jelent a Poliol projekt életében is, amely jövő évben célegyenesbe ér. Az itt dolgozó kollégák feladata lesz, hogy biztonságosan működjön az épülő vegyipari komplexum, amely a Petrolszolg beruházással együtt összesen háromszáz új munkahelyet teremt Tiszaújvárosban – mondta.

Molnár-Valkó Csaba, a Petrolszolg ügyvezetője szólt arról, hogy a cég több évtizedes tapasztalata, munkája jó példája annak, hogy mennyire fontos a jó csapatjáték. – A MOL leányvállalataként, partnereként hosszú évek óta részesei vagyunk annak a nagy ívű eredménynek, amely a hazai energetikát és vegyipart erősítették – mondta, hozzátéve, az elmúlt másfél év járványhelyzete még jobban szétzilálta a csapatot, hiszen a több mint húsz helyszínen dolgozó kollégák alig találkoztak egymással.

A 9500 m2-es létesítmény kétszintes, hat egységből áll, és négy nagy műhelycsarnok van benne, ahol már felrajzolták a talajra a leendő munkapadok helyét. Régi álmuk volt, hogy legyen tárgyalójuk és oktatótermük is. Az új épületben mintegy háromszázötvenen dolgoznak. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!