Ugrás a tartalomra

Ingyenes lesz az influenzaoltás

index.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 11. péntek 08:41
A szépkorúakra a legveszélyesebb a vírus, ezért most is felelősségteljesen kell vezetni az idősotthonokat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban, a Jó reggelt, Magyarország! pénteki adásában.

A járvány második hullámáról a kormányfő azt mondta, tisztában van a jelenlegi bizonytalansággal, sokan attól tartanak, hogy megint olyan szigorú korlátozások következnek, mint tavasszal.

A kormányfő kijelentette: kabinetje nem készül ilyenre, általános korlátozásra nem kell számítani. Ha valahol egy iskolában felüti a fejét a járvány, akkor sem lesz bezárás.

A cél most nem az, hogy mindenki maradjon otthon, hanem hogy megvédjük Magyarország működőképességét. Orbán Viktor azt is mondta, kevés szabály lesz, de azok betartatását garantálni kell.

Ismertetett néhány döntést is. Az idősotthonokat – ahogy a kórházakat is – lezárják. A látogatási tilalomnak akár rendőri erővel is érvényt szereznek. A kötelező maszkhasználatot szükség esetén kiterjesztik, a szabályszegőket következetesen büntetni fogják. A teszteket rövid időn belül hatósági árassá teszik. Minden önként jelentkező ingyen kap influenzaoltást. Elrendelték továbbá az iskolákba való belépéskor a testhőmérséklet-mérést.

További hírek

Olvasnivaló