Ugrás a tartalomra

Ítélet a sportfogadási csalók ügyében

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 18. péntek 13:19
A vádlottak több alkalommal úgy kötöttek sportfogadásokat, hogy annak ellenértékét nem, vagy csak részben fizették meg, és ezekkel a csalásokkal több millió forint kárt okoztak.
Miskolci Törvényszék. (Fotó: minap.hu)

A Miskolci Járásbíróság által megállapított tényállás szerint, a harmadrendű vádlott által üzemeltetett miskolci bárban szerencsejáték és sportfogadások lebonyolítására alkalmas terminál is működött, amelyet a harmadrendű vádlott és a pultosként ott dolgozó negyedrendű vádlott kezelt. Az eIső- és másodrendű vádlottak 2018 nyarán több alkalommal úgy kötöttek sportfogadásokat, hogy annak ellenértékét nem, vagy csak részben fizették meg a vendéglátóegység felé. Erre a harmadrendű vádlott teremtett lehetőséget, aki az első és másodrendű vádlott kérésére „meghitelezte” a tranzakciókat, és a szelvényeket magánál tartva, a nyereményből remélte a tartozás kiegyenlítését. Az ellenértéket azonban a terminált üzemeltető kft. térítette meg a Szerencsejáték Zrt. felé.

A bíróság a vádlottakat információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettében mondta ki bűnösnek, mely bűncselekményt első és másodrendű vádlottak felbújtóként, míg harmad- és negyedrendű vádlottak társtettesként valósítottak meg. A büntetés-kiszabás során nyomatékos enyhítő körülményként esett latba az időmúlás, a terheltek büntetlen előélete, a harmad- és negyedrendű vádlott ténybeli beismerése, továbbá a harmadrendű terheltnél az, hogy visszafizette a bűncselekménnyel okozott kárt.

Mindezeket mérlegelve a bíróság első- és másodrendű vádlottakat személyenként 180 ezer forint, harmadrendű vádlottat 150 ezer forint összegű pénzbüntetésre ítélte, a negyedrendű terheltet pedig egy évi időtartamra próbára bocsátotta. Az ítélet nem jogerős - tájékoztatott dr. Homa-Hajdu Eszter sajtótitkár.

További hírek

Olvasnivaló