Ugrás a tartalomra

Járvány: kettővel nőtt a betegek száma Borsodban

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 25. szombat 09:30
Az beazonosított fertőzöttek száma huszonhat fővel, az aktív fertőzötteké pedig tizennégy fővel emelkedett országosan. Újabb elhunyt viszont továbbra sincsen.

Huszonhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4424 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu kormányzati portál. Az új fertőzöttek nagy részét a járványügyi hatóság a kontaktkutatás során azonosította az ország különböző részeiből. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3324-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 504 fő. Az aktív fertőzöttek 34 százalékaa, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százakléka budapesti. 68 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

A portál emlékeztet, a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. 
- Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma nő, jelenleg 7453 embernél van érvényben. Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget - írják.

A kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.  Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!