Ugrás a tartalomra

A Kálvárián erőszakoskodott, letartóztatták a rendőrök

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 26. kedd 09:32
Az eset még tavaly novemberben történt, a férfit Debrecenben fogták el, most elrendelték a letartóztatását.
A Kálvária lépcső. | Fotó: Juhász Ákos

Szexuális erőszak-kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 31 éves helyi férfival szemben - írja a police.hu.

A gyanúsított tavaly november 9-én, a késő délutáni órákban Miskolcon, a Perczel Mór és a Görgey Artúr utat összekötő szakaszon hátulról rátámadt egy 22 éves nőre, akit a földre lökött. A sértett ellenállt, így a férfi szándékát nem tudta véghezvinni, a megtámadott nő szempontjából végeláthatatlannak tűnő kétperces dulakodás után a férfi elmenekült a helyszínről.

A bejelentést követően a rendőrök Debrecenben azonosították, majd elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit őrizetbe is vettek. A hatóság előterjesztése alapján az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.

A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ugyanezen a szakaszon, a Népkert "fölötti" Kálvária lépcsőjén történt egy hasonló eset alig egy hónapja. Akkor egy várandós fiatalasszonyt erőszakoltak meg majdnem. Szinte csodával határos módon a kismamának és a gyermeknek nem esett semmi baja. A harmincöt éves támadó – aki egy önkéntes tartalékos katona - elmenekült a helyszínről, de a mozgását a térfigyelő kamerák rögzítették, ahogy a további útját is, így gyorsan el tudták fogni.

A Debreceni ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként kihallgatták, akár 2-8 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A férfi az őrizet elrendelése, valamint a gyanúsítás ténye ellen panaszt jelentett be, és tagadta a tette elkövetését is. Az ügyészség indítványt tett a büntetlen előéletű férfi letartóztatására.

A katona ellen a Központi Nyomozó Főügyészség büntető eljárást folytat, jogviszonyát azonban azonnal megszüntette az állomány illetékes parancsnoka.

Az esetek utózöngéje, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője és a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója bejárást tartott a Kálvária dombon, annak érdekében, hogy megbeszéljék: oda is kamerát kell kihelyezni. Állításuk szerint ki is jelöltek egy lehetséges telepítési pontot, így ha a technikai feltételek adottak lesznek, és meg tudják teremteni az anyagi hátteret, akkor akár rövid időn belül kamera pásztázhatja majd a környéket a Népkert fölött is.

A támadót lefülelő rendőrök és rendész egyébként dicséretet és elismerést kaptak, miután az együttműködésnek köszönhetően elfogták a tettest.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!