Ugrás a tartalomra

Megindult a forgalom a Kis-Hunyad utca felújított szakaszán

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. október 02. péntek 16:45
Az autósforgalom már péntek déltől megindult, a 34-es busz szombat reggeltől tér vissza a Kis-Hunyad utcára.

Pénteken déli tizenkettő óra előtt néhány perccel üzembehelyezték a jelzőlámpákat a Kis-Hunyad utca-Dayka Gábor utca, illetve a Kis-Hunyad-Dózsa György utca kereszteződésekben. Az ideiglenes útirányt jelző sárga táblák beszedése, valamint az útlezárások megszüntetése után aztán perceken belül ismét birtokba vették az autósok a rövid, de igen forgalmas átkötőutat.

Fotó: Juhász Ákos

Az útszakasz felújítása még július végén kezdődött, a munkálatok miatt nemcsak a személygépkocsik, de a 34-es autóbusz is terelőútvonalon járt. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. közlése szerint csak holnapig: október 3-án üzemkezdettől a járat útvonala helyreáll, és ismét érinti a Dayka Gábor utca megállóhelyet.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, miskolci önkormányzat egy 65 százalékos kormányzati támogatással rendelkező projektet nyert el a Dayka Gábor és a Dózsa György utca közötti szakasz felújítására.

A munkák során az esővíz-elvezetést, az ivóvízvezetéket, az útalapot, és a szegélyeket cserélte ki a kivitelező, valamint új aszfaltborítást is kapott, a közel 180 méteres szakasz. A beruházás költsége 30 millió forint volt.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!