Ugrás a tartalomra

Rendkívüli közgyűlés: tovább bővítik a térfelügyeleti kamerarendszert

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. augusztus 29. csütörtök 08:41
Rendkívüli közgyűlést tartottak szerdán, ahol a képviselők megszavazták, hogy Béres Attila színházigazgató és Szászné Pónus Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar igazgatója újabb 5 évig vezetheti az intézményét. Tárgyaltak aztán arról is, hogy további több mint egy tucat helyre – például a Bábonyi bércre, a Tímár malom és az Ernye bán utcába – kerül ki térfelügyeleti kamera Miskolcon.
Fotók: Végh Csaba

A rendkívüli közgyűlés összehívását az indokolta, hogy a napirendekről még a rendes, szeptemberi ülés előtt dönteni kellett.

A grémium tárgyalta egyebek mellett azt, hogy a Miskolci SZC Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziuma fenntartói jogát átvenné a Miskolci Egyetem – ezt a képviselők megszavazták.

Ahogy döntöttek a térfelügyeleti kamerarendszer bővítéséről is. Mint ismert, Kriza Ákos polgármester ciklusértékelőjén megfogalmazta a város egyik legfontosabb célkitűzését: 2030-ra Miskolc legyen a legbiztonságosabb megyei jogú magyar város. Ennek részét képezi, hogy közel ezer kamera pásztázza majd a borsodi megyeszékhely tereit, utcáit. Most azt szavazták meg a városatyák, hogy további mintegy egytucat utcában helyezzenek ki ilyen eszközöket:

Zárt ülésen fogadták el a Miskolci Nemzeti Színház és a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetői tisztségének betöltésére kiírt pályázatokat. Molnár Péter, az önkormányzat Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke az ülést követően érdeklődésünkre elmondta, hogy ezeket a tisztségeket újabb 5 évre Béres Attila és Szászné Pónus Krisztina tölti be. Erről egyhangúlag döntött a közgyűlés.

Ismertek most már a Helyi Választási Bizottság tagjainak és póttagjainak nevei is. Miklós Béláné, a választási iroda elnöke sorolta: rendes tag lett Rakaczki Tamás, Varga Sándor Lászlóné és Kárpáti Zoltán István, póttagok pedig: Schmidtné Törő Ágnes és Fellegvári Zoltán László.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!