Ugrás a tartalomra

Szigorodnak a szabályok a Miskolci Állategészségügyi Telepen

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 05. hétfő 12:27
A koronavírus járvány további terjedése miatt a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltetett Miskolci Állategészségügyi Telepen szigorúbb szabályok lépnek életbe október 5-tól - olvasható a polgármesteri hivatal közleményében. 

A telepre előzetes testhőmérséklet-mérést követően van lehetőség belépni. Amennyiben a látogató testhőmérséklete meghaladja a 37,2 Celsius fokot, 5 perc várakozási idő eltelte után a mérést meg kell ismételni. Két egymást követő, 37,2 Celsius fokot meghaladó testhőmérsékleti érték után a telepre a belépés nem engedélyezett. Az Állategészségügyi telepen kötelező a maszk viselete mind a látogatóknak, mind a dolgozóknak, továbbá az ügyintézés előtt és után is használni kell a bejárathoz kihelyezett kézfertőtlenítőket. Várakozás és ügyintézés közben is szigorúan ügyelni kell a 1,5-2 méteres távolság megtartására.

Az állatok örökbefogadása, előzetes telefonos egyeztetést és az online felületen történő kiválasztást követően történhet. Az állat megtekintésére és örökbefogadása maximum három fő részvételével kerülhet, kizárólag előzetes időpont egyeztetést követően. Az örökbefogadók az állatgondozókkal megbeszélhetik a kutyával kapcsolatos elképzeléseiket, a tartás körülményeit és közösen választhatják ki az elvárásoknak leginkább megfelelő állatot.

A Nyílt napokon kerülni kell a csoportosulást. A telep munkatársai kérik, hogy sétáltatás előtt és után mossák meg, vagy fertőtlenítsék kezüket, és szigorúan tartsák be a köhögési etikett szabályait (papírzsebkendő használata, annak hiányában behajlított kar könyökhajlatába történő köhögés, tüsszentés). A dolgozók egészségének megóvása érdekében, csak és kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magukat egészségesnek érző személyek látogassanak ki a Miskolci Állategészségügyi telepre.

További hírek

Olvasnivaló