Ugrás a tartalomra

Tervezői egyeztetés a megújuló kilátóról 

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2023. március 07. kedd 15:21
Az Avasi kilátó és környezetének felújítása kapcsán tartottak tervezői egyeztetést kedden délelőtt a városházán.
Fotók: Juhász Ákos

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, a fejlesztés mintegy nyolcszáz millió forint uniós forrásból valósul meg. A beruházás részeként nemcsak az Avasi kilátót újítják fel, de sétányt alakítanak ki az alatta lévő területen, megújul a Győri Nagy Lajos lépcsősor és a Toronyalja utca is. A projekt kivitelezési szerződését március 1-jén írta alá Veres Pál polgármester és Szeivolt István, a közbeszerzési eljáráson nyertes ajánlatot tevő Épkar Zrt. vezérigazgatója. Hétfőn aztán újabb mérföldkőhöz érkezett a Kilátó ReStart projekt: ünnepélyes keretek között adta át a munkaterületet Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere és Miklós Viktor, a Polgármesteri Hivatal pályázati főosztályvezetője a kivitelezőnek.  
 
Kedden délelőtt aztán tervezői egyeztetésre gyűltek össze a projektben résztvevő szakemberek a Városházán. A megbeszélésen részt vettek a tervezők, a kivitelező, az Antenna Hungária képviselője, a műszaki ellenőrök és a projektmenedzsment képviselői is.  
 
- A projektindító egyeztetésen a résztvevő szakemberek találkoztak egymással. Meghatároztuk, hogy a kivitelezés során milyen ütemezéssel folyhat a munka, mik az első lépések. Egyebek mellett egyeztettünk a területfoglalási kérelemről és a tévétornyon lévő antennák lekapcsolásáról is – ismertette Miklós Viktor. 

- Az Avasi kilátó és környezetének felújítása kulcs projektünk. Egy olyan folyamat újabb mérföldköve, amely az egész Avas megújulását segíti. Nagyon köszönöm mindazoknak a munkáját, akik már eddig is részt vettek a projekt előkészítésében és elindításában. Kívánom, hogy az elkövetkezendő munka sikeres legyen, és kérem, hogy mindenki a legjobb tudása szerint dolgozzon. A városvezetés minden támogatást megad, hogy ez a projekt sikeres legyen – fogalmazott az értekezleten Veres Pál polgármester.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!