Ugrás a tartalomra

Tudásmegosztás és pályaorientáció a jövő távközlési szakembereiért

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 07. csütörtök 15:16
Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a Miskolci Szakképzési Centrum és a Magyar Telekom Nyrt. Az együttműködés célja, hogy a partnerek a kölcsönös tudásmegosztás és az oktatás fejlesztése mellett elősegítsék a diákok pályaválasztási döntését, és növeljék az Informatika és távközlés ágazat népszerűségét.

A térség gazdasági igényei mentén szerveződő, helyi szakképzést biztosító Miskolci Szakképzési Centrum számára mindig kiemelt fontosságú volt, hogy tanulói a legváltozatosabb lehetőségekkel élhessenek a szakma gyakorlati elsajátításában. Ennek érdekében számos kis- és középvállalkozással, illetve nagyvállalattal áll szoros kapcsolatban az intézmény.

Fotók: Parai Roland

Közlésük szerint a Magyar Telekommal kötött együttműködési megállapodás ezen küldetés egy következő, kiemelt jelentőséggel bíró állomása. Az együttműködés keretei között a távközlési cég és a centrum közös erőfeszítéseket tesznek az oktatók szakmai tudásának fejlesztéséért; a duális képzési lehetőség kidolgozása mellett, a közösen szervezett pályaorientációs program keretében pedig hozzájárulnak az informatika és távközlés ágazat gyakorlati megismeréséhez és népszerűségének növeléséhez.

"Bízunk benne, hogy az együttműködésnek köszönhetően olyan piacképes tudással rendelkező tanulók kerülnek ki az iskola padjai közül, akik sikeresen megállják helyüket a munka világában" – mondta el Molnár Péter, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója.

„A jövőt meghatározó technológiák működéséhez is elengedhetetlenek lesznek a korszerű távközlési infrastruktúrák. Ezért fontos, hogy a jövőben rendelkezésre álljanak jól képzett szakemberek ezen hálózatok tervezéséhez, építéséhez, üzemeltetéséhez, illetve a korszerű infrastruktúrára épülő megoldások kifejlesztéséhez. A most elkezdett közös munka a centrummal megteremti a hidat az elméleti oktatás és a munka gyakorlati világa között, amely lehetővé teszi, hogy a diákok könnyebben, a megfelelő gyakorlati tudással felvértezve lépjenek majd be a munkaerőpiacra” – mondta el az ünnepélyes aláíráskor Tóth Imre a Magyar Telekom képviseletében.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!