Ugrás a tartalomra

Maradj otthon, fiatal! - Járőrszolgálatot indít a MESZEGYI

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 18. szerda 18:47
Veres Pál polgármester azonnali intézkedéseket tett a fiatalok, diákok érdekében - tájékoztatta portálunkat a miskolci önkormányzat. 

A járványhelyzet miatt hétfőn bevezetett új tanítási rend szerint a diákoknak lehetőség szerint otthonról kell folytatniuk tanulmányaikat. Ahol erre nincs lehetőség, ott egyelőre szünetel az oktatás. Az intézkedést azért hozta meg a központi Operatív Törzs, hogy a személyes érintkezések minimálisra csökkentésével lassítsa a vírus terjedését. Sajnos azonban az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy sok diákok nem érzékelve a kialakult helyzet valódi súlyát, barátaikkal, csapatokba verődve a plázákban és a bevásárlóközpontok környékén töltik napjaikat, ezzel pedig magukat és másokat is fertőzésveszélynek tesznek ki.

Ennek megelőzése érdekében, Veres Pál polgármester kérésére járőrszolgálatot indít a MESZEGYI utcai gondozószolgálata, hogy felhívja a fiatalok figyelmet arra, hogy ez által milyen veszélybe sodorjak magukat és esetleg szeretteiket. A szolgálat szakemberei a játszóterek környéken is járőröznek majd, csakúgy mint az önkormányzati rendészet munkatársai, hogy felhívják az ott tartózkodók figyelmet arra, hogy otthon nagyobb biztonságban lennének.

(Borítóképünk illusztráció. Fotó: Végh Csaba)

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!