Ugrás a tartalomra

Átmenetileg változik a közlekedési rend a megyei kórház területén

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. február 15. kedd 16:30
Építkezés az oka.

Beruházásokkal, korszerűsítésekkel újul meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban a gyermeksürgősségi ellátás: az ország második legnagyobb gyermekgyógyászati centrumában egyebek mellett bővítik a gyermeksürgősségi és traumatológiai ambulanciákat, megújul a teljes műtőblokk, a központi betegellátót pedig közvetlenül összekötik a helikopterleszállóval. Ez egy zárt függőfolyosó a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) és a központi betegellátó épület között.

A hídszakaszt a (GYEK) épületéhez daruval emelik be csütörtökön, de a biztonságos munkavégzés, illetve a biztonságos beteg- és látogatói forgalom érdekében már kedden lezárták az autó- és gyalogosforgalom elől az átjáró híd alatti teljes területét – tájékoztat honlapján a kórház.

Figyelmeztetnek arra is, hogy a központi betegellátó épületében található felnőtt sürgősségi osztály mentőparkolója továbbra is építési terület, így az említett helyszínen megállni szigorúan tilos és balesetveszélyes.

A betegek előtt megnyitják a központi betegellátó épület park felőli oldalán található – a forgóajtó melletti – bejárati ajtót, így aki gyalogosan a Szentpéteri kapu felől érkezik, nem kell megkerülnie az épületet ahhoz, hogy a létesítménybe belépjen.

https://www.minap.hu/media/84432
Klikkoljanak a nagyobb méretű fotóért!

 

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központot a gyalogosan érkező betegek, valamint látogatók a Járó- és Fekvőbeteg Ellátó Központ (JÁFEK) megkerülésével közelíthetik meg.

A GYEK mellett parkoló autósok gyalogosan is megközelíthetik a gyermekgyógyászati centrumot, mégpedig a gyermekrehabilitációs épület bejáratán keresztül.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!