Ugrás a tartalomra

Bükki kerékpáros teljesítménytúra: Őszi Bükkben, közösségben

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. szeptember 21. csütörtök 14:13
Közel százhatvanan tekertek együtt a huszonhatodik Bükki Kerékpáros Teljesítménytúrán.

Bükki kerékpáros teljesítménytúra - Juhász Ákos képgalériája

Sikeres volt a huszonhatodik Bükki Kerékpáros Teljesítménytúra, melyet múlt vasárnap rendeztek meg. A rendezvényen ezúttal is négyféle távon – 30, 50, 80 és 115 kilométeren - lehetett indulni. A túrák a hagyományoknak megfelelően a Majális parkból, a Királyasztaltól indultak, a távokat ezúttal is a Kis-mező és a Nagy-mező környékén jelölték ki.

Orosz Emese, a teljesítménytúra főszervezője a Miskolci Naplónak elmondta, ebben az évben összesen 159-en neveztek a megmérettetésre. „A 115 kilométeres távon huszonhatan, a nyolcvanason 51-en, az ötvenesen hatvanhatan, a harmincason pedig tizenhatan tekertek. A bringások összesen ötvennégy településről érkeztek, a legidősebb 61 éves volt, a legfiatalabb pedig 10 éves”- részletezte.

A Bükki Kerékpáros Teljesítménytúra több mint két évtizedes múlttal rendelkezik. A programot eleinte a Vörösmarty Művelődési Ház Természetjáró szakosztálya szervezte meg, de több mint tíz éve már, hogy a Zöld Kapcsolat Egyesület átvette ezt a feladatot. Hosszú ideig évente egyszer, ősszel volt kerékpáros teljesítménytúra a Bükkben, tavaly azonban a szervezők a program népszerűségére való tekintettel úgy döntöttek: évente kettő, egy tavaszi és egy őszi alkalmat is meghirdetnek.

A következő, sorban a huszonhetedik Bükki Kerékpáros Teljesítménytúrát várhatóan jövő májusban rendezik meg.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!