Ugrás a tartalomra

Döntetlennel kezdte az évet a DVTK

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 04. vasárnap 09:08
Idegenben játszotta idei első mérkőzését a DVTK, a végeredmény 2-2-es döntetlen lett a DVSC-vel.
Fotó: DVTK

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában a DVTK Debrecenben játszott egy 1300-1400 szurkoló által teljesen megtöltött vendégszektor előtt. A találkozó elején a hazaiak léptek fel támadólag, de a diósgyőri védelem jól állt a lábán, majd az idő előre haladtával egyre több támadást vezettek, és a félidő végén már a hazai kapu forgott többet veszélyben. A szünet után Bényei Ágoston és Jurek Gábor góljával kétgólos előnyre tett szert a Diósgyőr, majd szabadrúgásból szépített a DVSC. A találkozón döntő fordulatot hozott Szatmári Csaba piros lapja, ami után a hazaiak elkezdték középre szórni a labdát. Végül egyet értékesítettek is, miközben a Testgyakorlók ziccert is hibáztak. A lefújás után a csapat és a szurkolótábor kölcsönösen megtapsolta egymást - írha a dvtk.hu.

OTP Bank Liga 18. forduló

Debreceni  VSC - Diósgyőri VTK 2-2 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5841 néző. Játékvezető: BOGÁR Gergő (ifj. TÓTH Vencel, GARAI Péter).
DVSC: MEGYERI Balázs - KUSNYIR Erik, Meldin DREŠKOVIĆ, Jorgo PËLLUMBI, FERENCZI János - DZSUDZSÁK Balázs, Christian MANRIQUE, SZUHODOVSZKI Soma - SZÉCSI Márk, BÁRÁNY Donát, João OLIVEIRA. Vezetőedző: Srđan BLAGOJEVIĆ.
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, Marco LUND, SZATMÁRI Csaba, BOKROS Szilárd - HOLDAMPF Gergő, Alexander VALLEJO, BÉNYEI Ágoston - JUREK Gábor, Bright EDOMWONYI, Rudi POŽEG VANCAŠ. Vezetőedző: SIMON Miklós.

Csere: SZUHODOVSZKI Soma helyett Stefan LONČAR, SZÉCSI Márk helyett Þorleifur ÚLFARSSON és João OLIVEIRA helyett Alexandros KYZIRIDIS mind a 63., JUREK Gábor helyett PERNAMBUCO és Bright EDOMWONYI helyett Elton ACOLATSE a 64., Rudi POŽEG VANCAŠ helyett Argyris KAMPETSIS, BÉNYEI Ágoston helyett Doru POPADIUC és Christian MANRIQUE helyett Dušan LAGATOR mind a 79., BOKROS Szilárd helyett Bitok STEPHEN a 88. percben.
Sárga lap: SZATMÁRI Csaba a 61., Oleksandr ROMANCHUK (a kispadon) a 70., Þorleifur ÚLFARSSON a 78., percben.
Piros lap: SZATMÁRI Csaba  a 77. percben.
Gólszerző: BÉNYEI Ágoston (0-1) az 50., JUREK Gábor (0-2) az 57., DZSUDZSÁK Balázs (1-2) a 62., KUSNYIR Erik (2-2) a 89. percben.

Kulcspillanatok
50. perc: Požeg Vancaš vett le mellel egy debreceni keresztlabdát az ellenfél térfelének közepén, középre vezette, ám szerelték, de a lecsorgóra Bényei Ágoston érkezett, aki 16 méterről laposan a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 0-1

57. perc: Edomwonyi emelte a labdát a védelem mögé, Jurek Gábor érkezett nagy lendülettel, és okosan a kapu bal oldalába fejelt, 0-2

62. perc: Hazai szabadrúgás 22 méterről, balról. Dzsudzsák Balázs védhetetlenül lőtt a sorfal fölött a kapu jobb oldalába, 1-2

77. perc: Egymás mezét húzta Úlfarsson és Szatmári Csaba, végül a diósgyőri kapott sárga, majd piros lapot

89. perc: Ferenczi bal oldali beadása után Kusnyír Erik a hosszún a bal felső sarokba fejelt, 2-2

Részletek, edzői értékelések a DVTK honlapján. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!