Ugrás a tartalomra

Elfogták a kerepesi rárántót

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2022. augusztus 19. péntek 15:28
Egy férfira rájött a hév, és a kerepesi HÉV-megálló épülete mögött maszturbált. Ezt rögzítette a térfigyelő kamera. A rendőrök még csütörtök este elfogták a sajtóban "mézpergetőként" emlegetett gyanúsítottat.

"Ez jó mulatság, férfi munka volt" - gondolhatta a közterületen végzett maszturbálás után a 38 éves O. Ferenc. Ugyanezt gondolhatta Kerepes polgármestere, Gyuricza László, mikor nyilvánossá tette az onanizálást rögzítő videót. És ezt érezhették a nyomozás lezárásával a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai is, miután kézre kerítették a becses szervét megrázó képsorokat tartalmazó videón látható férfit.

Kerepes polgármestere egyébként a saját Facebook-odalán ultimátumot adott az elkövetőnek: jelentkezzen két napon belül a rendőrségen, vagy közli a felvételeket. A 48 óra letelt, a rejtélyes maszturbáló nem jelentkezett, a videó kikerült a netre. Egy későbbi kommentben Gyuricza László azt írta, „a videóra reagált egy ember itt, privát üzenetben, aki felismerte és megadta a telefonszámát. A rendőrség ez alapján az információ alapján tudott realizálni, napközben még nem tudták, ki az elkövető”.

Az ügyet országos szintre emelő kerepesi polgármester. | Fotó: rtl.hu

A rendőrség azonban egy másik sztorit vázolt:

"A gödöllői rendőrök minden lehetséges információt beszereztek az akkor még ismeretlen férfiról, végigjárták a környék üzleteit, vendéglátóhelyeit, tanúkat kutattak, adatoltak. Feltérképezték, a településen hol fordult meg a férfi, merre járt, merre mozgott. Az elemző-értékelő munka terelte őket Nógrád megye felé, azon belül is egy Pásztói járáshoz tartozó kistelepülésre. A hajsza befejezéséhez segítséget nyújtó kállói rendőrök augusztus 18-án este fogták el és bilincselték meg a 38 éves O. Ferencet" - olvasható a police.hu oldalán.

O. Ferenc beismerte tettét. Elmondta, kórházban lévő gyermeke miatt „kibukott és kikapcsolt az agya”. A HÉV-megállóban állva meglátott egy nőt, és tette, amit tett. Egyébként tettét azóta megbánta.

A sztori sok szempontból humoros, méginkább elrettentő, de van pozitív vonatkozása is, hiszen - ha önmegtartóztatást nem is - önmérsékletet tanúsított a férfi, és nem próbált az említett nővel erőszakoskodni, mint ahogy azt Miskolcon tették az utóbbi időben több ízben is. Mégis, ez a történet - hála a kerepesi polgármester ultimátumos magánakciójának - országszerte sokaknál verte ki a biztosítékot.

Az megint másik kérdés, hogy az adott felvételt, ami elvileg térfigyelő kamerával készült, a pedellus lelkű polgármester kitehette volna-e egyálatlán közösségi oldalára. Jogvédők figyelmeztették is a településvezetőt a posztja alatt, hogy az akciójával jogokat sért, a videó mégis kikerült.

Nemrég Gyuricza László arról számolt be közösségi oldalán, hogy a Facebook eltávolította a felvételt. Ebben a bejegyzésben a település első embere „köszönetet mondott az országosnak mondható támogatásért”, valamint azért, hogy olyan sokan „kiálltak a normalitás mellett”.

Szögezzük le: a cselekmény mindenképp elítélendő. Viszont, O. Ferenc elvonult egy épület mögé, nem zaklatta a nőt, nem akart senkit megbotránkoztatni. Így is elítélendő? Persze, hogy el. A kérdés inkább az: megérdemli-e az országos figyelmet, és azt, hogy a környezete élete végéig a "kerepesi mézpergetőként" hivatkozzon rá? 

Összefoglalva:

Egy férfi azt hitte, hogy elvonult a kíváncsi tekintetek elől, és maszturbált egy kamera alatt. Egy polgármester a nemzet erkölcscsősze lett, mert jogtalanul kitette a szexuális tartalom miatt később eltávolított videót - emellett a nevét Kerepesen kívül is megismerték (érik a lovagkereszt?). A rendőrség leírta az ügy kapcsán, hogy Nógrád megyéig követték a szeméremsértéssel gyanúsítható férfi nyomait, ellentmondva a polgármesternek, aki szerint a videó közlése után tulajdonképp meglett a tettes. Mind a három esetben feltehető a kérdés: jó mulatság, férfimunka volt?

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!