Ugrás a tartalomra

Fogvatartottak kiállítása a kórházban

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 22. péntek 14:13
Festményeikkel támogatják fogvatartottak a kórházat. A Csillagpontban ma nyílt tárlat anyagát január végén elárverezik, hogy a bevételből támogassák az intézményt. A tizenkét alkotó három hónapon át vett részt egy úgynevezett jóvátételi programban.

Októberben a Miskolci Nemzeti Színházban nyílt meg az a kiállítás, ami fogvatartottak munkáit mutatta be. A tizenkét alkotó festményeiből nyílt tárlatot most a Csillagpontban nyitotta meg többek között Szeidl Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka. – Ezek az alkotások egy jóvátételi program keretében születtek meg.

A program ezen részének kitalálója Dugas Erika volt, a Dugas Galéria vezetője. A festőnő felvállalta, hogy három hónapon át hetente egy napot foglalkozik a börtönben azokkal az emberekkel, akik jelentkeztek erre. – Azt szokták mondani, hogy minden annyit ér, amennyit adnak érte. Én nagyon remélem, hogy amikor árverésre fog sor kerülni, mert hogy ez a cél a festményekkel, akkor lesznek olyan vállalkozó szelleműek, akik majd sokat adnak egy-egy festményért, így ezek komoly értéket képviselhetnek.

A tárlatot vándorkiállítás formájában a kórház több telephelyén és több épületében elhelyezik majd a következő hónapokban. Végül a festményeket elárverezik azon a gálavacsorán, amit január 24-én este 6 órától rendeznek meg.

Révész János, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója elmondta, egy kórházban a pénznek mindig van helye. – Ebben az évben is elég intenzív fejlesztéseket hajtottunk végre. Én azt gondolom, hogy a jövő évben, amire szeretnénk nagyon sok pénzt költeni, egyértelműen a betegelégedettség, ami azt jelenti, hogy a várakozási idő, az építészeti körülmények javuljanak annak érdekében, hogy a betegek lényegesen komfortosabban érezzék magukat a kórház területén.

A jóvátételi program célja, hogy a fogvatartottak érezzék, tudnak hasznos tagjai lenni a társadalomnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!