Ugrás a tartalomra

Idén is sokan segítik a GYEK kis betegeinek gyógyulását

MiskolcTV/Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. december 19. kedd 17:42
A „Segítsünk közösen egy mosolyért” kampány keretén belül több mint 1.3 millió forintból ajándékozhatták meg többek között a GYEK-ben gyógyuló gyermekeket hétfőn, majd kedden Első Miskolci Lions Klub rendezett kórházi kreatív foglalkozás a kicsiknek.

Fotók: Mocsári László

Hatodik alkalommal szervezte meg idén a „Segítsünk közösen egy mosolyért” elnevezésű karácsonyi akciót Osváth Tibor, a Miskolci Nemzeti Színház művésze. A rendezvényen idén több mint 1,3 millió forint gyűlt össze részben a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház Gyermekegészségügyi Központjában (GYEK) kezelt betegek számára, ezeket hétfőn adták át az intézményben.

– Idén  november elsején kezdtük a gyűjtést. Az összegyált pénzből nemcsak a GYEK-ben gyógyuló kis betegeket fogjuk ajándékkal megajándékozni , hanem idén is tervben van, hogy a Boldogkőváraljai Integrált Szociális Intézmény kis lakói is kapnak majd ajándékot, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnak (TEGYESZ) is szánunk belőle – hangsúlyozta a művész.

Sólyom Enikő, a GYEK vezető főorvosa szerint karácsony előtt teljesen megváltozik a hangulat az intézményben. Mindenki izgatottan várja, hogy megérkezzen a Jézuska.

– Van olyan kisfiú, aki égési sérülés miatt a rehabon fekszik, mindig jön, nagyon szerény és olyan áhítattal figyeli, alig fogad el ajándékot. Nem azért jön, de az ünnepség, az egész műsor, hogy itt vannak emberek, akik jót cselekszenek, vagy jó kívánságokkal vannak a gyerekek és a szülők felé ez őket valahogy nagyon megérinti – mondta el a Miskolc Televízió Híradójának, a Miskolc Má-nak.

A jótékonysági akcióhoz a város egyik ékszerüzletének tulajdonosa is csatlakozott, aki százezer forint értékben ajánlott fel gyerekórákat.

Egy nappal később, kedden a gyerekek már rénszarvasokat készítettek. Az Első Miskolci Lions Klub is gondolt az intézmény legkisebb lakóira. A klub  osszú évek óta támogatja a Gyermekegészségügyi Központban zajló iskolai munkát. A hosszú időre kórházi kezelésre szoruló gyerekek azért tanulnak itt, hogy ne kelljen évet ismételniük. A klub idén is megrendezte a beteg gyerekek kórházi kreatív foglalkozását és a koronavírus járvány óta most először találkozhattak a segítőikkel személyesen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!