Ugrás a tartalomra

Késsel akart „Joker” arcot szabni iskolatársának

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 07. csütörtök 15:03
A Miskolci Törvényszék a mai napon, előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a fiatalkorú férfinak az ügyében, aki kétszer is megvágta iskolatársa arcát, akivel régóta rossz viszonyban álltak.

A vádlott és a sértett egy iskolába jártak Kazincbarcikán. Kapcsolatuk annyira elmérgesedett 2017 végére, hogy nem volt ritka a verekedés sem közöttük. 2017. november 21-én, körülbelül 8 óra után a vádlott és a sértett egy folyosón tartózkodott az iskolában, amikor a sértett úgy döntött, megkérdezi a férfit miért viselkedik így a barátnőjével. Mielőtt azonban a sértett bármit is kérdezhetett volna, a vádlott kést rántott, iskolatársa mögé lépett és hátulról megvágta annak alsó ajkát.

A sértett próbált ugyan védekezni, a vádlottat a falhoz szorította, de az ismét késsel támadt rá: arca bal felét felhasította, mintegy 3 cm hosszan. A vádlott ezt követően elszaladt a helyszínről és az iskolából is elmenekült. A sértetthez azonnal mentőt hívtak és ellátták sérüléseit, melyek sem esztétikailag, sem fizikailag nem okoztak maradandó károsodást.

Az, hogy a sértett nem szenvedett komolyabb sérüléseket, kizárólag a véletlennek köszönhető. A vádlott a támadást követően egy közösségi oldalon „dicsekedett” el ismerősének a történtekről: „örök mosolyt adtam neki, tudod, mint a Joker”.

A vádlott beismerte a cselekmény elkövetését, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság súlyos testi sértés kísérlete miatt ítélte el, melyért végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett 2 év szabadságvesztésre ítélte. A férfi megbánta tettét, bocsánatot kért a sértettől, melyet a törvényszék a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!