Ugrás a tartalomra

Kezdődik az érettségi

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 04. hétfő 15:54
Elsőként magyar nyelv és irodalomból adnak számot tudásukról a diákok a középiskolákban. A vizsgák országszerte délelőtt 9 órakor kezdődnek az intézményekben, ahol komoly szabályokat kell betartani: egy teremben maximum tíz diák ülhet, a folyosókon mindenkinek kötelező maszkot viselnie.
Fotók: Végh Csaba

Elsőként a magyar nyelv és irodalom vizsgára kerül sor: ebből a tárgyból középszinten 68 458-an, emelt szinten pedig 2 119-en vizsgáznak május 4-én. A Miskolci Tankerületi Központ által fenntartott középfokú intézményekben idén 645 végzős érettségizik. A Miskolci Szakképzési Centrum iskoláiban középszinten 890 diák kezdte meg az írásbelit.

A következő napon matematikából középszinten országosan 65 630-an, emelt szinten 4 892-en érettségiznek. Május 6-án történelemből középszinten 64 342, emelt szinten 7 073 érettségiző vizsgázik. Majd az idegen nyelvi vizsgák következnek: május 7-én angol nyelvből középszinten 34 693-an, emelt szinten 14 521-en; május 8-án német nyelvből középszinten 10 365-en, emelt szinten 2 489-en érettségiznek.

Az első héten 9 órakor, a másodikon 8 és 14 órakor kezdődnek a vizsgák.

Az írásbeli alatt a maszk viselése az iskolák folyosóin, közösségi helyiségeiben kötelező, a dolgozatok megírása közben azonban nem, csak erősen ajánlott. A felügyelői teendők alól mentesítették az idősebb, krónikus betegségben szenvedő pedagógusokat, az iskolai kapukat, ajtókat - kitámasztva - nyitva tartják, a vizsgahelyiségekben is folyamatosan szellőztetnek.   

A termekben legfeljebb tíz vizsgázó lehet, közöttük legkevesebb másfél méter távolságot kell tartani, az érettségi dolgozatokat szintén járványügyi megfontolásból egy napig karanténba teszik a kijavításuk előtt.

A biztonsági intézkedések miatt a vizsgák lebonyolításához kétszer annyi teremre és pedagógusra van szükség, mint általában, ezért általános iskolai tanárok is vállaltak felügyeletet. A dolgozatokat a tanárok kesztyűben osztják ki. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!