Ugrás a tartalomra

Kitörtek egy fát a belvárosban, megtették a feljelentést

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 17. kedd 14:30
Hatalmas felháborodást keltett a közösségi médiában az a fotó, amelyen egy kettétört fácska látható Miskolc belvárosában. Az esetet a MIŐR biztonsági kamerái rögzítették, az ügy a rendőrségen folytatódik.
Fotó: Miskolc és én, Facebook

A Déryné utca és a Villanyrendőr közötti útszakaszon történt a sajnálatos eset, amelynek hátterét és következményét Szabó Ferenc a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) igazgatója mondta el lapunknak. Eszerint egy – a MIŐR előtt nem ismeretlen – ittas személy, esés közben dőlt a kis fácskának, amely a rá nehezedő súlyt nem bírta megtartani és derékba tört. A felvétel szerint nem volt szándékos a fa kitörése, ez azonban nem menti fel - ahogy az ittasság sem - az elkövetőt a felelősség alól. Ezért megtették a szükséges lépéseket, írásban, hivatalos feljelentést tettek ismeretlen személy ellen. 

Mint megtudtuk, ez a bevett eljárás olyan esetben, amikor nem történt a helyszínen tettenérés. Ez esetben akkor is ismeretlen személynek tekintendő a vétkes, ha egyébként a videón felismerhető volt. A feljelentés alapján a rendőrség eljárást indít és a nyomozás végén ők fogják megnevezni az illetőt. 

„Rongálás miatt tettünk feljelentést, később, a kár mértékének ismeretében dől majd el, hogy szabálysértésnek vagy bűncselekménynek minősül ez a károkozás. Az értékhatár 50 ezer forint. Alatta szabálysértés, ha ezt meghaladja a kár, akkor lehet bűncselekmény is” – ismertette a MIŐR vezetője.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!