Ugrás a tartalomra

Mentsük meg az ITC-székházat a fiataloknak! - Elindult a petíció

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 14. szombat 18:22
Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy petíciót indít a belváros látképét meghatározó ITC-székház bontása ellen.
Fotó: Juhász Ákos

Mint arról  beszámoltunk, az épületet a Fidesz kormánymegbízottja, Alakszai Zoltán és országgyűlési képviselője, Csöbör Katalin kezdeményezésére tervezik kétmilliárd forintért lebontani.

A Karácsony Gergely támogatását élvező  előválasztási képviselőjelölt kifejtette, azért ellenzi a bontást, mert meggyőződése, hogy a megye egyik legértékesebb épületét ehelyett fel kellene újítani, és fiatalok számára lakásokat kialakítani benne, de egyéb más hasznos funkciók is szóba jöhetnek.

Simon Gábor azt is elmondta, hogy az online petíciójuk élvezi a miskolci polgárok támogatását, hiszen kevesebb mint 24 óra alatt, több százan írták alá a tiltakozó nyilatkozatot.

Mint mondta, “Ebből is látszik, hogy a miskolciakat érdekli az ITC-székház sorsa és a saját kezükbe akarják venni a döntés jogát.”

A képviselőjelölt azt kéri, hogy aki csak teheti írja alá a petíciót, mert azt szeretné, ha a miskolciak dönthetnének a városuk sorsáról. Az épületet megmentő petíció itt érhető el. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!