Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.02.17.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 17. péntek 07:23
Pénteken többfelé párásan, ködösen indul a nap, elszórtan egy-egy zápor is kialakulhat. A várható csapadék miatt az esernyőt, a szmog miatt a maszkot érdemes ma magunknál tartani és használni. 
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Északnyugat felől több tájegységünkön elszórtan kialakulhat időnként kisebb eső, egy-egy zápor. A nyugati-délnyugati szél több helyen élénk, néhol erős lehet. Hajnalban -5 és +2, napközben 5 és 14 fok között alakulhat a hőmérséklet, északkeleten és keleten mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat.

Szombaton az ország nagy része felett sok felhő lesz, napközben helyenként a déli tájakon süthet ki több órára a nap. Kisebb eső, egy-egy zápor csak elszórtan alakulhat ki átmenetileg. A nyugati-délnyugati szelet sokfelé élénk, erős, északon helyenként viharos lökések kísérhetik. Enyhe lesz a reggel, délután pedig 11-17 fokot mutathatnak a hőmérők.

Orvosmeteorológia

Pénteken gyenge melegfronti hatás érvényesül, emiatt az érzékenyek körében felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok, valamint migrén is jelentkezhet. Dekoncentráltak, fáradékonyabbak lehetünk, alvászavarok is előfordulhatnak. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. A felhős időben lehangoltak, kedvtelenek lehetünk.
A reggeli órákban nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken többfelé párásan, ködösen indul a nap, így ezeken a tájakon jelentősen romolhatnak a látási viszonyok. Északnyugat felől több tájegységünkön elszórtan kialakulhat időnként kisebb eső, egy-egy zápor, melyek vizes, csúszós útszakaszokat okozhatnak. A nyugati-délnyugati szél több helyen élénk, néhol erős lehet, ami csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Levegőminőség

A város legnagyobb részén szennyezett vagy erősen szennyezett a levegő minősége, sőt, vannak olyan városrészek, ahol extrém szennyezet a pmmonitoring információi szerint. Alig van légmozgás az utóbbi napokban vátrosunkban, ezért a felgyülemlett füstköd nem ereszt minket. Ma reggel különösen az Újgyőri piac, a Martinkertváros, Selyemrét és Szirma viszi a negatív rekordot. Vigyázzunk magunkra, ahogy lehet! 

 

Útinform

A Miskolci Városgazda közlekedési információi a reggeli órákban:

Útlezárás:

Lezárták az átmenő forgalom elől a Dayka-átkötéshez kapcsolódó beruházás bontási és építési munkái miatt a Meggyesalja utcát a Reményi Ede utca és a Rácz György utca közötti szakaszon, a Petőfi utcában a két irányú közlekedés biztosított.

A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A lezárás 2023. 02. 06-tól lépett életbe, a korlátozás ideje alatt a környéken torlódásokra kell számítani. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Acél u. – Kavics u. kereszteződés
Árpád u. 10.
Baráthegyalja u. 142.
Báthori sor 103. és 105.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u. 1.
Csehov u. 2-4.
Csokonai u. 48.
Igazság u. 14.
Iglói u. (kempingtől lefelé)
Katowice u. 25.; 29.
Középszer u. 50.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Rácz György u. 6.
Rigó u. 4.
Selyemrét u. 2.
Tass u. 19.
Tokaji F. u. – körforgalom
Tokaji F. 2.
Tóth P. u. 26.
Tópart u. 18.
Üteg u. - Baross u. kereszteződés
Vasöntő u. 5.
Vécsey u. 14.
Zsolcai kapu 14.

 

Horoszkóp

Kos
Valami csak ártatlan játéknak indult, de a dolog most hirtelen komolyabbnak kezd tűnni, mint vártad. Ne feledd, hogy még mindig a te kezedben van az irányítás, rajtad múlik, melyik irányba haladtok.

Bika
Szeretnéd megosztani valakivel a sikereidet és az örömödet, de akkora a hajtás, hogy lehet, hogy erre sem lesz időd. Érdemes lazítani kicsit a tempón, hogy a sikert is tudd élvezni.

Ikrek
Minél előbb kell meghoznod egy döntést, mert máskülönben nem sok jóra számíthatsz. Ha nem indulsz el egyik irányba sem, csak egy helyben toporogsz, akkor azzal elveszítheted a lehetőségeidet.

Rák
Kompromisszumra kell jutnod valakivel, még akkor is, ha nincs ínyedre a dolog. Próbálj kicsit rugalmasabb lenni, akkor mások is ennek megfelelően állnak majd az ügyedhez, és ez segít.

Oroszlán
Későn kapsz észbe, és bármennyire is szeretnéd, most már nem tudod azokat az eredményeket produkálni, amiket eredetileg akartál. Mindenképpen meg kell tenned, ami tőled telik, hogy többet ne veszíts.

Szűz
Valaki nem akar komolyan venni, pedig te mindent megteszel azért, hogy a céljaitok megvalósuljanak. Egyelőre nem tehetsz többet, mint hogy elfogadod, hogy ő ebből a nézőpontból látja a dolgokat.

Mérleg
Ne várj gyors sikert, mert most mindenért meg kell dolgoznod. Ha végül azonban valami jól alakul, akkor igazán lesz okod büszkének lenni magadra, és ez segít, hogy a későbbiekhez is erőt meríts.

Skorpió
Segítséget kérsz valakitől, és többet is kapsz, mint remélted. Nem szabad azonban hagynod, hogy ettől a dologtól elkényelmesedj, mindenképpen tartanod kell magadat a tempóhoz, amit felvettél.

Nyilas
Félsz kifejezni az érzéseidet, pedig meg kell tanulnod beszélni róluk, és elmondani, ha bánt valami. Legyél legalább magaddal őszinte, és akkor már egy lépéssel közelebb kerültél a sikerhez.

Bak
Nem tudod, hogy pontosan mire, milyen kihívásokra és nehézségekre számíthatsz, és így tervezni is nehéz lesz. Próbálj a legrosszabbra készülni, és ha a helyzet mégis jobb lesz, az csak szerencse.

Vízöntő
Rájössz, hogy nem segít a helyzeteden, ha csak önmagadat sajnálod, itt az ideje, hogy cselekedj is. Mindenképpen arra van szükséged, hogy a magad útját megtalálva, a saját terveidet kövesd.

Halak
Nem vagytok egy hullámhosszon valakivel, és így a közös munka is nehézkes. Még szerencse, hogy mindketten rugalmasak vagytok, így találtok megoldást arra, hogy könnyebben túl legyetek a nehézségeken. (Forrás: bien.hu)
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!