Ugrás a tartalomra

Miskolc közterein huszonötezer virág várja a telet

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 20. péntek 16:04
A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. kertészei az elmúlt hetekben csaknem tizenhétezer darab kétnyári és nyolcezernél is több hagymás növényt ültettek el a város különböző részein, a belvárosban, a Győri kapuban és Lillafüreden - tájékoztatta szerkesztőségünket a Miskolci Városgazda. 
Fotó: Juhász Ákos

Árvácskák színes sorai virítanak az őszi hidegben és majd a fagyos, téli napokban is csempésznek egy kis lélekmelegítő vidámságot a kertészek - olvasható a közleményben.

Mint írják: a következő ültetés április vége-május eleje környékén várható, hogy Miskolc város napjára ismét virágba borulhasson a vármegyeszékhely. Van, ahol tulipánhagymákat is rejt a föld, ezeket jövő év elején az első tavaszi napsugarak ébresztik majd fel téli álmukból.

A kertészeti teendők hideg beköszöntével sem érnek véget, munkálatok hosszú sora várja a szakembereket.

A tájékoztatás szerint a tönkrement, sérült, ellopott virágok pótlása folyamatos. A Zöld és Gondozott Miskolc Program keretében hamarosan cserje – és faültetések lesznek. A cserjegondozás, gallyazás, forgalomtechnikai gallyazás is a kiemelt feladatok közé tartozik, melyeket nemcsak lakossági bejelentések alapján, hanem önkormányzati képviselői kérések alapján is ütemeznek.  Ezen kívül lassan aktuálissá válik az adventi koszorúk készítése. Amennyiben idén is eltolódik a tél, elképzelhető, hogy be kell kalkulálni a gyomlálást, sőt, szórványosan akár még öntözést is igényelhet a növényzet. Ha pedig leesik a hó, a Városgazda munkatársainak a hótakarítás és a lombgyűjtés is feladata lesz.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!