Ugrás a tartalomra

Moziélmény élőzenével a Kocsonyafesztiválon

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. március 07. csütörtök 11:05
Első alkalommal kapcsolódik be Miskolc legnagyobb gasztronómiai fesztiváljába az Alliance Francaise.
Raymond Landellier a miskolci Alliance Francaise-ben. Fotók: Osztie Tibor

Különleges programmal, a filmművészet és a komolyzene ötvözetével debütál a Kocsonyafesztiválon a miskolci Alliance Francaise. Az Annexions ciné-koncert március 10-én, vasárnap 17 órától lesz a miskolci Művészetek Házában. 

- Örülünk neki, hogy idén először intézetünk is be tud kapcsolódni a Kocsonyafesztiválba, Miskolc legnagyobb bulijába - mondta Raymond Landellier, a miskolci Alliance Francaise igazgatója. 
- A produkció az Erasmusplusz program keretében valósul meg és a béke üzenetét közvetíti fiataloktól fiataloknak. A kezdeményezés a francia Lotaringiában született. Az Alliance Francaise szervezésében Székesfehérvár, Budapest és Debrecen után, most Miskolcra érkezik a nemzetközi ifjúsági zenekar francia, német, cseh és magyar tagokkal – ismertette az igazgató. 

Raymond már készül Miskolc legnagyobb bulijára.

"A három európai gimnázium együttműködéséből létrejött projekt messze túllép a megszokott művészi és generációs határokon. A diákok profi színészekkel és filmes szakemberekkel közösen alkották meg a mozgóképet" – olvasható az Alliance Francaise honlapján. 

- A nemzetközi ifjúsági zenekar koncertje a helyszínen vetített Annektálás című filmhez ad zenei aláfestést. A film azokról a kelet-francia régiókról szól, amelyeket más országokhoz csatoltak. A történet az annektálás történelmi tapasztalatából kiindulva követi végig egy család gyötrelmes sorsát. A kulturális élményre minden korosztályt várunk – tette hozzá Raymond Landellier. 

"A napjaink aktualitásaira is reflektáló filmkockákat Sosztakovics és Vaughan-Williams zenéje teszi még intenzívebbé, amelyeket a zenekart vezénylő Jacques Mercier fűzött össze. A produkciót Miskolc után március 12-én, 15 órától Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agóra Dísztermében lehet megtekinteni. Március 13-án, 18 órakor pedig Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyedben" – tudtuk meg a program online ajánlójából.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!