Ugrás a tartalomra

Orvosi műszerrel segítik a GYEK-et

Miskolc Televízió / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 19. csütörtök 13:17
A Jánosik és Társai Kft. szerdán a Gyermekegészségügyi Központban járt, és nagy értékű orvosi műszer beszerzéséhez nyújtott támogatást.
fotó: Juhász Ákos

Nem csökken az adakozási kedv. Egyre több cég dönt úgy, hogy karácsony előtt egy jó ügy mellé áll. A Jánosik és Társai Kft. idén karácsonykor úgy döntött, a reprezentációs ajándékra szánt összeget beteg gyerekek gyógyítására költi.

A cég a GYEK Traumatológiai és Égési Osztálya számára egy úgynevezett nagyfrekvenciás sebészeti vágó- koaguláló berendezés beszerzéséhez adományozott pénzt.

- Az idei évben jött az az ötlet, hogy az év végére, reprezentációs ajándékra szánt összeget egy jó ügyre fordítsuk. Mint miskolci cég, lokálpatriótaként úgy gondoltuk, hogy a megyei kórházat támogatjuk egy 2 millió forintos adománnyal, melyet a Gyermekegészségügyi Központ sebészeti osztályának ajánlottunk föl – nyilatkozta Szabó Gábor, a Jánosik és Társai Kft. marketing igazgatója.

A Gyermeksebészet regionális ellátást végez, ami azt jelenti, hogy több megyéből is ide hozzák a gyerekeket, ezért nagy szükség van az adományozó által támogatott eszközre.

- Nem mindegy, hogy milyen eszközöket használunk, hiszen egészen más kell egy 1-2 kilós gyermekhez és egy 100 kiló fölötti serdülőhöz. Ez egy vérzéscsillapító vágó eszköz, amit mind a nyíltműtéteknél, mind a laparoszkópos beavatkozásoknál tudunk alkalmazni – mondta Farkas Tamás, a Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztály főorvosa.

- Olyan partner adományoz a kórháznak, amellyel régóta minta értékű partner kapcsolatban van az intézmény. Kivitelezésnél, beruházásoknál a cég olyan területen végzi a munkáját, ahol betegellátás folyik, és ezzel kapcsolatban maximálisan figyelembe veszi a kórház kívánalmait – fogalmazott Révész János főigazgató. Hozzátette: - Ezzel az adománnyal egy új szintre emelkedik a kapcsolatunk, hiszen most már nemcsak üzleti partnereink lesznek, hanem a kórházat egyfajta társadalmi szinten is támogatják. Ez egy példaértékű adományozás, különösen így, hogy a gyerekek számára nyújtanak támogatást – hangsúlyozta az intézmény főigazgatója. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!