Ugrás a tartalomra

Sikeres decembert zártak a fürdők

Miskolci Napló
Utoljára módosítva
2024. január 13. szombat 12:30
Az Ellipsum és a Barlangfürdő is számos ünnepi programmal várta a kikapcsolódni vágyókat decemberben.
Fotók: Juhász Ákos (Selyemréti Strandfürdő)

Ahogy azt korábban megírtuk, az átfogó garanciális javításokat követően december elején újra kinyitott az Ellipsum Élményfürdő Miskolctapolcán. A megújult létesítményben színes decemberi programokon vehettünk részt. Már rögtön az első napon hosszabbított nyitvatartással és éjszakai fürdőzéssel várták a vendégeket. 

Nem csupán az újranyitás miatt telt jó hangulatban az év vége az Ellipsumban, a szervezők a „Varázslatos december” elnevezésű kampánnyal ugyanis maximálisan gondoskodtak az önfeledt pillanatokról. Mind a gyermekekre, mind a felnőttekre gondoltak az ünnepi programsor összeállításakor: Mikulással, bábelőadással, fitnesszel, majd szilveszterkor zenész-táncos fellépőkkel rukkoltak elő a komplexum szárazon maradt pontjain – idézte fel megkeresésünkre Németh Judit. 

Az erőfeszítés meg is hozta a gyümölcsét – a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetőjének számításai szerint a hétvégéken, valamint a két ünnep között napi hétszáz feletti látogatót vonzottak be csempefalaik közé. Hozzátette: azon dolgoznak, hogy az érdeklődés az új évben sem hagyjon alább, éppen ezért számos napi kedvezménnyel, masszázzsal és éjszakai fürdőzéssel kedveskednek vendégeik számára. Utóbbit egyébiránt január 13-án és 20án tartanak legközelebb. 

A decemberi hónap a miskolci fürdők életében kimondottan sikeresnek bizonyult, miután a Barlangfürdő ugyancsak folyamatosan magas létszámban fogadta a helyieket és a turistákat. Az éjszakai fürdőzés itt is rendkívül népszerűnek bizonyult Németh Judit beszámolója alapján, aki emlékeztetett: vízkereszt napján még egy éjszakai fürdőzést tartottak, hogy aztán a januárban megszokott – a barlang állagának megóvása érdekében elvégzendő – karbantartási munkálatok ezen a héten megkezdődhessenek. Az egészségügyiek január 22-étől, a teljes körű fürdőszolgáltatások 26-ától érhetőek el újból a Barlangfürdőben. 

A cégvezető felhívta a figyelmet, hogy a népszerű száraz lábas túrát munkatársai ezúttal is megtartják. A január 19. és 21. között meghirdetett különleges alkalmakkor a vendégek idegenvezető kíséretében száraz lábbal járhatják be a barlangrészeket és a víz nélküli medencéket. Bepillantást nyerhetnek a „barlangfalak” mögé, és bemehetnek olyan elzárt területekre is, ahová fürdőző vendégként a hétköznapokban nem nyílik lehetőségük. 

A túrán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni (8 és 16 óra között) a 70/338-4534-es számon lehet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!