Ugrás a tartalomra

Űzték a telet, űzték a gonoszt a Baráthegyi Majorságban

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. március 05. szombat 12:54
Űzzük el együtt a telet a kiszebáb égetéssel - invitálta szombati programjára a miskolciakat a Szimbiózis Alapítvány a Baráthegyi Majorságába.
Juhász Ákos képgalériája

"Várjuk a tavaszt szélforgóval és pom-pom madárkával, és szívjuk magunkba a friss hegyi levegőt egy nagy sétán, miközben bejárjuk az öthektáros majorságot" - hívta télűző programjára Facebook-eseményében a látogatókat az alapítvány.

És hogy mi mindennel készültek még a borongós szombati napra? A program kiszebáb égetésével nyitott, hogy ezzel is próbálják elűzni a hosszúra nyúló telet. A szalmával kitömött kiszebábot - ami egyébként a tél mellett a rosszat és a gonoszt is jelképezi - télűző rigmusok kíséretében égették el.

És tartottak kézműves-foglalkozást is, amin pom-pom madarat és szélforgót készíthettek a résztvevők, amit aztán haza is vihettek.

De volt állatsimogató is: alpakák, pónik, kecskék, nyuszik, Dorka csacsi, és Tündér lovuk is csak arra várt, hogy megsimogassák őket.

Volt még ezen kívül pónilovaglás, használhatták a látogatók az interaktív játszóvárat, vagy tehettek egy sétát a friss levegőjű majorságban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!