Ugrás a tartalomra

Malomszögi csőtörés: víz már van, de a villamos pályaszakaszát még kedden is javítják

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. március 14. hétfő 19:10
A hiba feltárása és a javítás a hétfő reggeli órákban kezdődik az MVK Zrt. szakfelügyelete mellett, mivel a terület a villamos pályaszakaszt is érinti.

Mint arról beszámoltunk: vasárnap a késő délutáni órákban csőtörés történt a Herman Ottó Gimnázium előtt – mint azt megtudtuk: egy DN 300-as méretű ivóvíz vezetéken.

A MIVÍZ Kft. munkatársai haladéktalanul megkezdték a sérült vezetékszakasz kizárását, amely a Tizeshonvéd utca 17-19. és Kis-Hunyad utca 39. szám közötti területet érinti. A vezetékes ivóvíz-szolgáltatás szüneteléssel érintett területén a MIVÍZ Kft. az ivóvíz ellátást lajtoskocsival biztosítja ideiglenesen.

A hiba feltárása és a javítás a hétfő reggeli órákban kezdődik az MVK Zrt. szakfelügyelete mellett, mivel a terület a villamos pályaszakaszt is érinti.

A hibafeltárás, a javítás és a teljes körű helyreállítás idejére a villamosközlekedés az érintett szakaszon szünetelni fog, ott a villamosok helyett villamospótló autóbuszok járnak majd.

A vezetékes ivóvíz szolgáltatás az érintett területen várhatóan a hétfői napon helyre áll, azonban a pályaszakasz teljes rendbetétele, több napot vesz igénybe, ami  a villamosközlekedést is érinteni fogja.

Cikkünk frissült

Lapunk megkeresésére a MIVÍZ Kft. műszaki igazgatója elmondta: nagyjából délután fél ötre sikerült teljesen helyreállítani a vezetékes ivóvíz-szolgáltatást az érintett területen, valamint megkezdődött a hibahely és a villamos-pályatest helyreállítása is. Utóbbi azonban – hívta fel a figyelmet Viszokai János  hosszabb időt igényel, így annak helyreállítása kedden folytatódik majd. 

Hétfő esti közleményében az MVK Zrt. is tudatta: kedd délutánig még egészen biztosan villamospótló autóbuszok közlekednek a Malomszög utca és a Thököly Imre utca között.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!