Ugrás a tartalomra

Miskolci színész játssza az ikonikus gyilkosnőt

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. március 11. péntek 12:20
150 jelentkező közül választották ki Czakó Juliannát Roxie Hart szerepére. A Chicago című musicalt a Szegedi Szabadtéri Játékokon viszi színre Béres Attila.
Czakó Julianna Rusznyák Gábor Tartuffe-jében.

Ha azt mondjuk, nyár és a színházi magasiskola, akkor gyakorlatilag körbe is írtuk a Szegedi Szabadtéri Játékokat. A Fesztivál történetében először idén állítják színpadra Bob Fosse, John Kander és Fred Ebb művét, a Chicagot, amit szokás minden idők legsikeresebb Broadway musicaljeként emlegetni. Igazi revű, ami nem csak a szelek városának éjszakai életében igazít el minket, de – az 1920-as években aktuális – társadalmi kérdéseket is feszegeti.
Az ikonikus darabot Béres Attila rendezésében láthatják a Szegedi Szabadtérin a nézők: a Miskolci Nemzeti Színház igazgatójának nem idegen terep a musical, ezt igazolja például a helyi teátrumban színre vitt Producerek sokszorosan teltházas és álló tapsos sikere is.

A Chicago mozgatórúgója Roxie Hart, akinek a szerepét 150-en szerették volna eljátszani. A nagyszámú jelentkező közül végül Czakó Julianna formálhatja meg az ikonikus gyilkosnőt. A miskolci színész számos darabban bizonyított már, és a musical sem áll távol tőle.

– Izgalmas és fontos szerep, főleg a Szegedi Szabadtérin bemutatva. Nem hiába jelentkeztek ennyien – mondta Czakó Julianna, aki most először fog fellépni Dóm téri nagyszínpadon – korábban Viola szerepét játszotta volna el a Vízkereszt, vagy amit akartokban, ám közben várandós lett kislányával. A színésznő a mostani meghallgatásról is beszélt a minap.hu-nak.

– Nem igazán kedvelem a casting helyzeteket. Frusztráló gondolat, hogy öt perc alapján állapítják meg, milyen vagyok, hogyan gondolkodom az adott karakterről. Most szerencsére nem ez volt a helyzet, egy hosszabb jelenetet kellett játszanunk, ami magába foglalta Roxie dalát is. Úgy érzem, amit kértek, összhangban volt azzal, amit a darabról gondolok. 

Czakó Julianna hozzátette, a többi jelentkező is profi volt.

– Nagy volt a verseny, úgy gondolom, nem én vagyok az egyetlen színésznő, aki képes eljátszani jól ezt a szerepet, éppen ezért szerencsésnek érzem magam, hogy végül én állhatok majd a színpadra.

A Chicago kapcsán kiemelte, fontos darabról van szó.

- Ha játsszák, eleve érdemes elmenni, ha pedig a Szegedi Szabadtériről van szó, akkor szinte már kötelező! Egyrészt a két női szerep közti különleges kapcsolat miatt, másrészt azért, mert olyan profi stáb dolgozik rajta, ami garantálja, hogy kiemelkedő lesz a végeredmény - ígérte a színésznő.

A Szegedi Szabadtéri Játékok programjáról ITT, a Chicago előadásainak időpontjáról ITT tájékozódhatnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!