Ugrás a tartalomra

Rettenetes állapotban került a MÁSA-hoz Müzli: egy napja küzdenek az életéért

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 19. csütörtök 14:48
Nevet és chipet is kapott gazdáitól, majd végignézték, ahogy csonttá soványodik. Egy bejentés és az állatbarátok összefogása mentette meg Müzlit. A bejelentő szerint a gazdák az előző kutyájukat is halálra éheztették.
Fotó: MÁSA

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány szerdán posztolt arról, hogy hozzájuk került Müzli, a 2 éves nőstény kutya, egy életben maradt kölykével. A feltett kép magáért beszélt: az állat csonttá soványodva.

Az oldalon megosztották a kutyus történetét is, ezt változtatás nélkül közöljük:

Anikó, aki civil állatvédő bejelentést kapott egy rossz állapotban lévő gazdás kutyáról. A bejelentő elmondta, hogy a kutya gazdáinak már volt előzőleg is kutyája, aki éhen halt. A mostani rossz állapotú kutyát már nem látják egy ideje az udvaron, azt hitték meghalt, de aztán halk sírást hallottak a portán fekvő fáskamrából, ezért egy lyukon belestek: ott feküdt Müzli.
Anikó Gáborral együtt kiment a címre, de hiába csengetett, nem jött senki, a kutyát pedig nem látta sehol. Később újra visszatért, ekkor kijött az egyik szomszéd, egy roma férfi, aki elmondta, hogy mindig otthon vannak a gazdák, és igen, van ott egy nagyon sovány kutya kiskutyákkal… 
A férfi bement a portára, verte az ajtót, de nem jöttek ki. Amikor a férfi kinyitotta a kamrát, kijött egy fiatal nő, és szemrebbenés nélkül letagadta, hogy nekik lenne kutyájuk. De a férfi lefotózta az öntudatlan csontváz Müzlit a kiskutyájával és Anikó közölte a nővel, hogy ha nem adja oda azonnal a kutyákat, akkor hívja a rendőrséget. Muszáj volt sarokba szorítani, Müzlinek minden perc számított… Anikó megkapta a kutyákat és behozta hozzánk őket, az egyetlen életben maradt kicsit ideiglenesen hazavitte, ezáltal segítve rajtunk is, és a kiskutyuson is!
Mint már tegnap írtuk, Müzli chipes, a fiatal nő a gazdája. Férjével egy Tisza-parti kistelepülésen élnek, és bár nem jól szituáltak, de ez nem mentség arra az ép ésszel fel nem fogható borzalomra, amit KETTEN EGYÜTT TETTEK A KUTYÁKKAL… Számunkra ez az egyik döbbenetes momentuma ennek a történetnek! Két ember teljes egyetértésben halálra éheztet kutyákat???? Hogy tudták nap, mint nap nézni a szemük előtt elsorvadó kutyát?????

Az alapítvány szándékosan nem adott meg olyan információkat a posztban, amik alapján a gazdák azonosíthatóak lehetnének. Ennek egyik oka, hogy a történetben szereplő nő állapotos. Úgy tudni egyébként, hogy a párt már többen feljelentették a hatóságoknál.
- Ennek most fogunk utánajárni, első és legfontosabb teendőnk megpróbálni Müzlit stabilizálni, majd meggyógyítani, ezután a hatóságokhoz fordulunk, és nem hagyjuk annyiban a történteket – írják.

Müzli állapotáról a MÁSA folyamatosan oszt meg információkat. A kutya magánál van, infúziót kap, és melegítik, mert a testhője rettentően alacsony. Energiapasztát kapott, amit szépen el is nyalogatott. A csütörtökre virradó éjszakát túlélte: reggel összegömbölyödve várta a megmentőit. Néz, figyeli a környezetét, és már egy falat speciális pástétomot is kapott – számoltak be az állatsegítők.

Akik szeretnék támogatni a MÁSA munkáját, azok az ITT található módokon tehetik meg azt!
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!