Ugrás a tartalomra

Újraindult a teljes pályán a villamosközlekedés

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. március 16. szerda 11:43
A Tizeshonvéd utcán viszont egyelőre korlátozzák a szerelvények sebességét.
Forrás: MVK Zrt.

Március 15-én a délutáni óráktól ismét a teljes vonalon járnak a villamosok, de a Tizeshonvéd utcán átmenetileg sebességkorlátozás bevezetése mellett közlekednek - közölte a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

A MIVÍZ közlése szerint a Diósgyőr irányába történő gépjárműforgalom szintén újraindult, szintén sebességkorlátozás mellett úgy, hogy egy rövid szakaszon - a gyalogátkelőhely előtt - a személygépkocsikat a villamospályára terelik.

- Az útpálya teljes helyreállítása még több napot vesz igénybe, ezért az arra közlekedők fokozott óvatossággal közlekedjenek - írják.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Herman Ottó Gimnázium előtt még vasárnap este tört el egy úgynevezett DN 300-as méretű ivóvíz vezeték. A MIVÍZ Kft. szakemberei azonnal megkezdték a helyreállítást, több lépcsőházban átmenetileg a vízszolgáltatás is szünetelt, a szolgáltató lajtoskocsival biztosított vizet az ott élőknek.

A hiba feltárása és javítása hétfőn kezdődött, mivel a hiba a villamospályát is érintette, az MVK szakfelügyelete mellett. A munkálatok alatt természetesen villamospótló autóbuszok közlekedtek. Bár a vízszolgáltatás még hétfőn helyreállt, a villamosforgalom újraindítására biztonsági okokból az érintett pályaszakasz terheléses vizsgálata miatt kellett várni kedd délutánig. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!