Ugrás a tartalomra

Megszületett a jogerős ítélet: hat évet kapott a férfi, aki a Kálvária lépcsőn akart megerőszakolni egy várandós kismamát Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 11. szombat 09:30
Azt mondta, megbánta.

Fényes nappal próbáltak megerőszakolni egy várandós nőt júniusban a Kálvária domb lépcsősorán. A férfit másnap elkapta a rendőrség, ami a kihelyezett kameráknak is nagyban köszönhető, a támadó menekülőútját ugyanis végig rögzítette a térfigyelő rendszer.

A közterületi kamerák felvételein jól látszik, ahogy a kismama fényes nappal elindul a Kálvária dombon felfelé, pár másodperccel később nyomába ered az elkövető. A lépcsősor közepe táján - fényes nappal - próbálta megerőszakolni a várandós nőt, fojtogatta, csak a szerencsének köszönhető, hogy az áldozatnak sikerült tárcsáznia a segélyhívót. Ekkor menekült el a férfi a helyszínről.

Rémülten, hasát szorongatva, mezítláb futott le az öthónapos kismama a buszmegállóba a történtek után, segítséget kért. A rendőrség azonnal megkezdte a férfi felkutatását, amiben a térfigyelő kamerák ezúttal is nagy segítséget nyújtottak. A kameraképeken perceken belül beazonosították a feltételezett elkövetőt.

Az elkövetőt, egy nem hivatásos, hanem önkéntes tartalékos katonát most jogerősen hat év börtönre ítélte a bíróság - számolt be róla az RTL Híradója.

A férfi korábban tagadta, a másodfokú eljárás során viszont már beismerte bűnösségét. Az utolsó szó jogán arról beszélt, hogy nagyon megbánta, és maga sem tudja feldolgozni, amit tett.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!