Ugrás a tartalomra

Egy hónappal tovább segít az „Esélyautó”

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. július 15. csütörtök 15:36
A program sikeres volt, ezért kérték a meghosszabbítását.
Fotó: Juhász Ákos

Az Esélyautó Magyarország Kft. azzal a céllal alakult meg, hogy az öt legnagyobb, fogyatékos embereket tömörítő érdekvédelmi szervezettel közösen támogatást nyújtson a mozgás-, hallás- és látássérült emberek, valamint autista és értelmi fogyatékos személyek – hétköznapjaiban. Miskolc is csatlakozott az országos szintű kezdeményezéshez: májustól egy Seat gépjármű segítette a rászorulók ellátását.

- Nagy könnyebbséget jelentett az esélyautó használata, hiszen több olyan célcsoportunk van, akik idős koruk miatt, illetve különböző egészségügyi problémák okán csak segítséggel tudnak közlekedni – számolt be az elmúlt két hónap munkájáról Gúr Péter Attila, a MESZEGYI igazgatója.

- Őket tudjuk hatékonyabban támogatni a használatra kapott gépjármű segítségével: eljutni a szükséges orvosi vizsgálatokra, hivatalos ügyeiket intézni.

Az esélyautó szolgáltatást az első hónapban összesen 156 alkalommal vették igénybe különböző miskolci otthonok, esélyszolgálatok, családsegítő szervezetek. Gúr Péter Attila elmondta, a pályázat szerinti második hónapaban tovább nőtt az autó kihasználtsága.

- Élve az együttműködési megállapodásban foglalt lehetőséggel, kérelmeztük az autó használatának meghosszabbítását. Így az eredeti határidőnél egy szűk hónappal tovább, 07.31-ig lesz lehetőségünk a szolgáltatás biztosítására. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!