Ugrás a tartalomra

Elhunyt Ficsku Pál író

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 15. péntek 14:49
A hírt a nyilvánossággal barátja, Száraz Miklós György osztotta meg. Ficsku Pál író, könyvkiadó, szerkesztő ötvenhét éves volt - olvasható a litera.hu-n.
Fotó: Kis Norbert

„Ficsku Pali, vagyis Gyulai Csaba, mára virradóan meghalt. (Otthon, csöndben, békésen.)” - írta Száraz Miklós György a Facebookon.
Az író megjelent könyvei, többek között: A videódisznók esete és más történetek; Ami egy regényből kimarad; Élni három nővel; Matatás a végeken; Vigyázat, dzsalok!; Szakbarbárok; valamint a Gyerekgyár.

Ficsku Pál - eredeti nevén Gyulai Csaba - Debrecenben született 1967-ben, egyetemi tanulmányait a Kossuth Lajos Tudományegyetemen kezdte el 1986-ban, és 1997-ben fejezte be a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán. Írásai megjelennek az Élet és Irodalomban, az Alföldben, a Mozgó Világban és a Törökfürdőben. 
Öt önálló kötetet publikált. Volt az Új Holnap főszerkesztője, dolgozott restaurátorsegédként, írt filmforgatókönyvet, volt a Nyugat című tévéműsor szerkesztője, egyetemi óraadó, négy hónapig gimnáziumi tanár is.
1992-ben az Örkény István novellapályázat 2. díját nyerte el, 2004-ben Szabó Lőrinc-díjat kapott, és neki ítélték a Mozgó Világ nívódíját. Volt Soros- (1996) és Móricz-ösztöndíjas (1997).

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!