Ugrás a tartalomra

Hiába a vírus, idén is szenteltek borokat János napján

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2020. december 27. vasárnap 21:06
Az István Nádor Borlovagrend a Minorita templomban tartotta szokásos eseményét.
Mocsári László képgalériája

Már 21 éve létezik, tehát 1999-ben alakult az István Nádor Borlovagrend, melynek célja a szakmai érdekek képviseletén túl a civil társadalom részére kiterjeszteni a lehető legszélesebb körben, a bornak a szeretetét, valamint propagálni a kulturált borfogyasztást. A társaság egyik fontos, állandósult eseménye a János-napi borszentelés, amikor az oltár elé teszik a boraikat, a szentmise végén pedig a tisztelendő atya megszenteli azt. Idén erre ismét a Minorita templomban került sor, de voltak már Görömbölyön, Szikszón és más templomokban is.

- Küldetésünknek tartjuk, hogy újraélesszük és ápoljuk a borhoz kötődő kárpát-medencei hagyományokat - nyilatkozta lapunknak Czupper András, az István Nádor Borlovagrend elnök-nagymestere. - Több mint két évtizede János napján a bortermelők behozzák a boraikat a templomba, és megtartjuk a szentelést.

Bár a nagymester szerint az idei éveben - a vírus hatásának köszönhetően - kisebb volt a földrajzi merítése a beérkezett boroknak, azért így is kiváló nedűket szenteltek a Minorita templomban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!