Ugrás a tartalomra

Karácsonyi cukiság: szenteste kalandoztak először nyitott szemmel a kiskutyák

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 27. vasárnap 10:26
A kis labradorok vakvezető kutyák lehetnek a jövőben, most azonban még épphogy rápillantottak a világra.

- Új világ köszöntött Winnipeg 9 kölykére, a 2 hetes kicsiknek karácsony első napján nyílt ki a szemük. Nekünk pedig sikerült elkapnunk az egyik első járókás kalandozást - írta szerkesztőségünknek a a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola. A miskolci székhelyű intézmény 2006-ban alakult, fő tevékenysége a vakvezető kutyák kiképzése és látássérült gazdákhoz juttatása. A Winnipeg nevű labrador tenyésszuka december 9-én előrehozott karácsonyi ajándékkal lepte meg az alapítvány munkatársait, ugyanis kilenc tüneményes kölyköt hozott a világra.

Itt még zárt szemmel táplálkoznak a kicsik:

 A kölyökkutyák anélkül születnek, hogy láthatnák: az első időszakban erre nincs is igazán szükség, hiszen édesanyjuk hosszan gondozza őket, míg érzékszerveik a megfelelő szintre élesednek. Egyes elméletek szerint a farkasok számára - amik a kutyák felmenőinek számítanak - a nagyon előrehaladott terhesség - míg az anyaméhben kialakul a látás és a hallás - megnehezítheti a várandós állat vadászatát. Előnyösebb tehát, ha az anya korábban szül, és kint gondoskodik a kicsinyekről, így visszanyerve ​​képességét a vadászatra. Egy biztos: a kiskutyák számára igazi mérföldkő az első szemnyitás.

a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola leendő vakvezetőinek szenteste nyílt ki a szemük. Az alábbi videón az egyik kiskutya első nyitott szemes kalandjait örökítették meg egy aranyos videóban:

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!