Ugrás a tartalomra

Már javában tart a dinnyeszezon

Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2021. július 14. szerda 21:07
A piacokon, áruházakban régóta vásárolhatunk a gyümölcsből, ám igazi, magyar dinnyét alig két hete. Az árak tavalyhoz képest drágultak, az időjárási viszontagságok miatt, ám a kereslet, így is nagy. A szakemberek szerint idén még szeptemberben is jó terméshez juthatunk.

Görög és sárga, édesebb vagy savanykásabb. Mindenki más fajtát kedvel, de aki szereti, annak jó hír, hogy már igazi, magyar dinnyét is lehet kapni a piacon. A választék nagy, ahogy a kereslet is. A vásárlók főként a görögdinnyét választják és annak is nem a csíkos, hanem az úgynevezett fekete fajtáját.

Dinnyét már nyár eleje óta lehet találni a piacokon, de a magyar gyümölcs csak alig két hete jelent meg a standokon.

Az időjárás, a nagy szárazság és jégeső nem tett jót a dinnyeföldeknek, rengeteg termelőnek tönkre tette a termését. A drágulás többek között ennek is köszönhető. Az eladó szerint ennek ellenére sokan keresik a magyar dinnyét.

- A Görögországból származó dinnyéinket már jó két hónapja áruljuk. Két hete megékezett a Magyar dinnye, ami szintén nagyon finom. A kereslet a Magyar dinnyére nagyobb, mint az importra - mondta Vojko Tiborné, vállalkozó.

Az időjárás függvényében, az eladók reményei szerint az idei dinnye szezon, kiváló édes terméssel szeptember végéig is kitarthat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!