Ugrás a tartalomra

MiNap-indító(2023.09.28.) - Időjárás, útinform, levegőminőség, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 28. csütörtök 07:41
Hadiösvényre lépett az inián nyár az ősz ellen: kellemes időre számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint a pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos időre van kilátás, legfeljebb kevés fátyolfelhő fordulhat elő. Csapadék nem lesz. A szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Késő estére általában 15 és 20 fok közé hűl le a levegő, de a hidegre érzékeny helyeken ennél hűvösebb is lehet.

Levegőminőség 

Városszerte többnyire jó a levegő minősége - derül ki a pmmonitoring.hu csütörtöki adataiból. Néhány helyen a mérések az egyel kedvezőtlenebb: megfelelő kategóriába csúsztak.

Útinform

A Városgazda közlekedési információi a reggeli órákban:

Útlezárás:

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd. 
A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett.
A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.
Kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek. 

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Aradi u. 35
Avar u. 12
Balassi B. u. 15
Bányamécs u. 11
Brassói u. 34
Báthori sor 55
Bárczay  u. 2
Benyiczky u. - Eszperantó u. kereszteződése
Besenyői u. 6
Bezerédi u.1
Bezerédi u.28
Bíró u. 10
Bükkszentlászló fő út 9
Csendes u. 26
Csortos Gy. u.-Lányi E. u. sarok
Előhegy u. 54
Erdősor u. 22; 52
Erenyő u. 86
Fém u. 4
Garam u. 4
 Irinyi J.u. - Iván u. kereszteződés
Kabar u. 5
Kapos u. 46
Katowice u. 49
Koboz u.2.
Középszer u. 12
Középszer u. 40
Középszer u. 42
Lévay u. - Zrínyi I. u. kereszteződés
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. – Görögszőlő u. kereszteződés
Mányoki Á. u. 52
Mária u. 3
Mikes Kelemen u. 4
Nagyváradi u.7
Nándorfehérvári u. 13/b
 Nyár u. 19
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Reptéri út 2-4
Réz u.7
Serház u. 4
Sütő J. u. 23
Szabadság u.20
Szerdahelyi – Andrássy u. kereszteződése
Tábortűz u. 5
Torontáli u. 33/a
Tulipán u. 16
Ungvári u. 10
Vasöntő u. 5
Vásárhelyi P. u. 2
Zrínyi I. u. 53

Horoszkóp

Kos (03.21.–04.19.)
Ennek a napnak az összes érzelme, reménye, nosztalgiája az estében koncentrálódik majd. Próbáljon meg ekkor félretenni egy pár percet egy kis elmélyülésre, meglátja, milyen sokat számít, ha ma befelé figyel egy kicsit estefelé, és helyükre rakja magában a nap élményeit.

Bika (04.20.–05.20.)
Egy nagy átalakulásnak, sőt, átalakításnak lesz a tanúja, hiszen egy olyan változásról van szó, amit valaki irányítani próbál. De bármilyen látványos is ez az átalakítás, ne feledkezzen meg róla, hogy a legfontosabb változás ezzel párhuzamosan nem külső, hanem belső.

Ikrek (05.21.–06.21.)
A mai nap nagy meghívása: gyönyörű érzés, ha az embert szereti valaki, de a legnagyobb ajándék mégsem az, hogy az embert szeretik, hanem az, hogy szerethet valakit. Keresse ma fel ezt a helyet szíve legbelsejében, itt várja önt most egy nagy pillanat!

Rák (06.22.–07.22.)
Úgy érzi, ez a nap egy olyan szerepbe kényszeríti önt, amit már sokszor eljátszott és kicsit kezd unni. De ne keressen kibúvókat, mert pont ma van az a nap, amikor, ha tényleg odateszi magát, rengeteg újdonságot találhat ebben az önre olyan sokszor leosztódó szerepben, és ráadásul nagy sikereket is elérhet.

Oroszlán (07.23.–08.22.)
A mai nap egy furcsa eseménye arra készteti, hogy átgondolja a viszonyát ehhez a (poszt)modern, minden ízében a technológia által vezérelt világhoz. Mindenre van egy app, van egy algoritmus, van egy mesterséges intelligencia, amelyik már önnél jobban tudja, hogy ön mire vágyik. A mai nap figyelmezteti önt arra, hogy mennyire fontos, hogy ebben a világban is megtaláljuk az emberit, a lelket, a maradandót, a végtelent.

Szűz (08.23.–09.22.)
A nap folyamán lesz egy pont, amikor úgy érezheti, hogy szerencsétlen események sorozatán meg keresztül, de ne ítélkezzen túl korán! Hamarosan történik valami, ami rengeteg dolgot teljesen más megvilágításba helyez, így át kell majd értékelnie azt is, amire addig szerencsétlenségként gondolt.

Mérleg (09.23.–10.22.)
Egy cselekedete meghozza az ön által szándékolt következményt – de nem csak azt; más következményei is lesznek, amire ön addig nem is gondolt. Néha az ember olyan elszigeteltnek érzi magát, de az ilyen napok, mint a mai, figyelmeztetnek arra, hogy amit ön tesz, az kihatással van a világra és a benne élő többi emberre.

Skorpió (10.23.–11.21.)
Ezt a napot a Skorpió számára egy, a múltból felmerülő, az ellenkező nemhez tartozó személy teszi különlegessé. Ez a valaki több közül lett az egy, és most újból érezheti a jelenlétét. De vajon ő még mindig ugyanaz az ember, mint akkor? És ön?

Nyilas (11.22.–12.21.)
Ma azzal szembesül, hogy van egy önről kialakult kép bizonyos emberekben, és ez akkor sem inog meg, ha ön egyáltalán nem úgy viselkedik, ahogy az abba a képbe beleillene. Éppen ezért ebből a napból akkor tudja a legtöbbet kihozni, ha nem figyel arra, mit gondolnak vagy mondanak a többiek, hanem adja saját magát őszintén – úgy, ahogy jön.

Bak (12.22.–01.19.)
Egy olyan eseménysorban van benne, aminek nem bánná már, ha lassan vége lenne. A mai nap arra hívja meg önt, hogy becsülje meg az időt: a múltat is, de azt is, ami most itt a jelenben megadatik. Használja ki, élje át, legyen ott a jelenben, még akkor is, ha a jövő néha sokkal vonzóbbnak tűnik!

Vízöntő (01.20.–02.18.)
Jó ideje van már önben egy erős gyanú vagy kétely – ezen a napon végre beigazolódik, hogy igaza volt-e. Figyelje majd meg önmagát, hogyan reagál az igazság pillanatára! Most, hogy tudja, most rosszabb lett vagy jobb?

Halak (02.19.–03.20.)
A Halak számára a tanár és példakép szerepét jelzi előre a horoszkóp erre a napra. Talán ön nincs is tisztában vele, hogy van, aki öntől tanul meg rengeteg dolgot, és a mai nappal egy újabb lehetőség érkezik el, hogy valami fontosat átadjon az illetőnek.

forrás: 168.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!