Ugrás a tartalomra

MiNap-indító(2023.11.15.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 15. szerda 08:36
Az őszi időjárásban és a nyilas jegyű ismerőseinkben is kellemesen csalódhatunk ma. Napsütéses idő várható.

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint északnyugat felől tovább csökken a felhőzet és a csapadékhajlam is. Reggel, délelőtt még lehetnek felhősebb körzetek, de napközben a felhőátvonulások mellett már többórás napsütés várható néhol záporral. A szél nagy területen északnyugatira fordul, megerősödik, több helyen viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Levegminőség

A városban minden mérőpontnál jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu szerint.

Útinform

A Városgazda közlekedési hírei következnek a miskolci utakról: 

Új forgalmi rend lépett életbe a belvárosban, miután átterelték a forgalmat a Dayka-átkötés elkészülő új szakaszára.

Az Uitz Béla utca felől érkező autósok nem tudják használni a Kálvin János utca Petőfi Sándor utca felé tartó szakászát, ezért a forgalmat a Meggyesalja utcára terelték, ahol az oda bekötő új szakaszt (Dayka-átkötés) megnyitották az autósok előtt a Dayka Gábor, illetve a Petőfi Sándor utca felé.

A Diósgyőr felől érkezők a Petőfi Sándor vagy a Dayka Gábor utcáról tudnak ráhajtani a Dayka-átkötésre, és onnan a Meggyesalján keresztül az Uitz Béla vagy a Papszer utca felé tovább haladni.

Szent István téri nagy parkolót innentől csak az Uitz Béla utca felől, a Meggyesalja utcáról ráfordulva, a Rácz György utcán keresztül tudják elérni az autósok.

A Petőfi Sándor utca 1. és 7. szám közti részét lezárták. Akárcsak a Rácz György és Hunyadi János utcát összekötő útszakaszt (a Bartók térnél) is.

Az Erzsébet téren található ideiglenes buszmegállót áthelyezték a Dayka Gábor utca új szakaszára, és megállót raktak a Meggyesalja utcára is.

A Kálvin János, Meggyesalja és Dayka Gábor utcák továbbra is munkaterületnek számítanak. „A végleges forgalmi rendnek megfelelő jelzőlámpákat később üzemelik be, az ideiglenes forgalmi rendről jelzőtáblák tájékoztatják a közlekedőket és az a tervek szerint az év végéig lesz érvényben”.

November végéig lezárják a repülőtéri utcai vaasúti aluljárót

Miskolc város csapadékvíz elvezetés fejlesztése című projektjének részeként felújítják a Repülőtéri utcai vasúti aluljáró csapadékvíz-elvezető rendszerét, ezért november 15-én (szerda) 8:00-tól az aluljáró közútszakaszát teljes szélességében lezárják.

A Repülőtéri út a Szentpéteri kapu – Besenyői utca közötti szakaszon ez idő alatt átmenő forgalommal nem vehető igénybe. Alternatív útvonalként északi irányból (Sajószentpéter felől), valamint ellenkező irányban (déli és keleti irányból), a Szentpéteri kapu – 306. számú út – Repülőtéri út / Besenyői utca / Várközi Lajos utca javasolt. A Repülőtéri út Szentpéteri kapu és vasúti aluljáró közötti szakaszán elhelyezkedő ingatlanok megközelíthetőségét a lezárás nem akadályozza.

December 15-ig ismét teljes szélességben lezárták a Thököly Imre utcai Szinva-hidat.

Tervezett hibaelhárítási munkálatok vannak a Miskolctapolcai úton amit  a MIVÍZ Kft végez. Teszi mindezt a vasúti felüljáró buszmegálló előtti részén, közel száz méterrel a városba bevezető oldalon. A munkák célja a Csabai kapu vasúti felüljáró előtti támfalból a vízszivárgás megszüntetése.
Ideiglenes forgalomtechnikai került kiépítésre, ahol jelzőlámpákkal irányítják a forgalmat.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca , továbbá a Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében nem működnek

Kiss Ernő u. – Thököly Imre utca kereszteződésben sárgán villognak a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Avasalja u. 6; 35
Balassi B. u. 9
Baross G. u. 31
Benke J. u. 19
Besenyői u. 6
Blaskovics u. 7     
Erdő sor 22
Ernye bán u. 25
Huszár u. 25
Igazság u. 1.
Jósika M. u. 2
Kabar u. 5
Kiss tábornok- Madách u. kereszteződés
Lomb u. 1
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Mikes Kelemen u. 4
Miskolctapolcai út vasúti felüljáró előtt
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Szathmáry Király Pál u. 8.
Temes u. - Ipoly u. kereszteződés
Testvérvárosok útja 8.
Toldi utca 18
Vasöntő u. 5

Horoszkóp

Kos (03.21.–04.19.)
Olyasvalakivel fog ma rivalizálni, akivel pedig egy cipőben járnak, de most valami szembefordítja önöket egymással. Jobb lesz, ha mindketten átgondolják, hogy megéri-e ez az egész. 

Bika (04.20.–05.20.)
Ha az idő lassan telik, akkor az ember ösztönösen sürgetni szeretné a dolgok múlását, haladjon már előre a nap! Ma is lesz egy ilyen szituáció az ön életében, amikor mintha szinte megállt volna az idő. Próbálja meg azonban ezúttal nem siettetni a dolgot, ne akarjon csak túllenni rajta, mert nem véletlen, hogy az univerzum pont ebben a pillanatban döntött úgy, hogy lelassítja a Földgolyó forgását.

Ikrek (05.21.–06.21.)
Az Ikrek ma visszakap valamit. Nem mulassza el felismerni: ma kap valamit, amiben bár mástól érkezik ön felé, mégis ön lesz benne, saját magát ismerheti fel ebben a bizonyos dologban, gesztusban.

Rák (06.22.–07.22.)
Közelebb kerül egymáshoz több személlyel, miután valami önöknek nem tetsző dolog összekovácsolja önöket. Nos, egységben az erő, szóval kénytelenek lesznek lépéseket tenni az ügyben, ha változást szeretnének.

Oroszlán (07.23.–08.22.)
A mai napon a fontos dolgok, fontos személyek hármasával, illetve hármanként ismétlődve lesznek jelen az Oroszlán életében. Figyelje, miért állítja egymással párhuzamba az élet ezeket a dolgokat – nincsenek véletlenek, ezeknek a hármasoknak is jelentése van!

Szűz (08.23.–09.22.)
Változásra vágyik, de egy kicsit fél az ismeretlentől. Ideje böngészni az álláshirdetéseket, mert lehet, hogy egy olyan ajánlattal találja szembe magát, amire érdemes pályáznia. Ez egy jó nap egy új kezdethez és a félelmek legyőzéséhez.

Mérleg (09.23.–10.22.)
Lesz ma valaki az ön környezetében, aki valami ellen védelmet nyújt majd önnek. Nem fogja felfedni magát az illető, ön talán azt sem tudja majd, hogy éppen védelemre szorult, de azt meg biztosan nem, hogy ki volt az, aki megoltalmazta önt. Nem kell mindig mindent tudni, maradjon ez annak az ismeretlennek a titka!

Skorpió (10.23.–11.21.)
Nehézségekbe ütközik a munkában, ez pedig az egész napjára rányomja a bélyeget. Talán az a gond, hogy nem pihent eleget az utóbbi időszakban? Ha sikeres napokat szeretne, rendkívül fontos, hogy kipihenje magát. Nem utolsó sorban: a kimerültség az egészségére is rossz hatással lehet.

Nyilas (11.22.–12.21.)
A mai napon meg fogja tanulni, hogy nem szabad ítélkezni! Egy olyan személy fog pozitív csalódást okozni önnek, akiről mindig is negatív véleménye volt, de most egy olyan kellemes meglepetésben lesz része, amire egyáltalán nem számít. Az biztos, hogy ez akár egy új barátság kezdete is lehet.

Bak (12.22.–01.19.)
Vigyázzon, ma egy valótlanságot hall majd egy önhöz közel álló személytől. Az illető nem becsapni akarja, ő maga is igaznak tudja ezt az információt... de nem az. Szép dolog a bizalom, de a mai napon érkező információkat tüzetesen gondolja végig, ellenőrizze le, hogy nem lehetséges-e, hogy egy tévedésről van szó!

Vízöntő (01.20.–02.18.)
Egy nagy álma megvalósításához ma sokkal közelebb kerülhet. Milyen jó példa a mai nap arra, hogy érdemes segítséget kérni, hiszen néha szüksége van az embernek arra, hogy mások is támogassák a céljai elérésében.

Halak (02.19.–03.20.)
Nagyon úgy tűnik, hogy ma a gondolatai csak egy bizonyos személy körül forognak. Vigyázzon azonban, hogy a gondolkodás-találgatás-filozofálgatás ne menjen a munka vagy az otthoni teendők rovására, mert a környezete szóvá teheti önnek a feledékenységét.

Forrás: 168.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!