Ugrás a tartalomra

Miskolcon is folyamatosan irtják a rágcsálókat

Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2021. július 14. szerda 12:58
Patkánytérkép készült Magyarországról a lakosság bevonásával. Borsod-Abaúj-Zemplén a fertőzött megyék közé tartozik és lakosságarányosan innen érkezett a legtöbb egérészlelés is.
n/a

Az ország minden pontján észlelhető a rágcsálók jelenléte, de a megyék és városok között hatalmasak a különbségek. A térkép alapjául szolgáló kérdőívet 4000 megkérdezett töltötte ki, így nagy adatbázis alapján lehet látni, hogy hol mennyire terjedtek el az országban a rágcsálók.

Borsod-Abaúj-Zemplén a fertőzött megyék közé tartozik és lakosságarányosan innen érkezett a legtöbb egérészlelés is. Miskolcon folyamatosan irtják a rágcsálókat, ami a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. feladatköre.

Patkánymérget helyeznek el a szakemberek az egyik miskolci csatornában - fotó: Végh Csaba | MiNap archív

- A Miskolci Városi Önkormányzat éves szinten körülbelül 14 millió forintot költ patkány és rágcsáló irtásra. Ez azt jelenti, hogy két fő irtási időszak van tavasszal és ősszel, illetve évközben a lakossági bejelentésekre reagálunk, és ennek függvényében végezzük a bejelentett helyeken a rágcsáló illetve patkányirtást - mondta a Miskolc Televízió híradójának Kertész Béla, a Városgazda műszaki vezetője.

Kiemelte: a lakók is tehetnek a kártevők elszaporodása ellen. A lakosság részéről kihelyezett élelem ugyanis biztos forrást jelent a patkányoknak és egereknek. A táplálékforrás megszüntetése nagyban elősegítené a számuk csökkenését.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!