Ugrás a tartalomra

Épülnek a szavazókörök

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. április 02. szombat 08:34
Közeledik az országgyűlési választás és a népszavazás napja. Ezzel együtt a szervezési előkészületek is a végükhöz érnek: pénteken a szavazókörökben szerelték össze a fülkéket és véglegesítették a berendezést. Rendőrségi hitelesítést követően lezárják majd a helyiségeket, és legközelebb vasárnap hajnalban nyitják ki őket.

A Helyi Választási Iroda vezetője, Ignácz Dávid jegyző elmondta: a technikai személyzet hetek óta – mivel 129 szavazókör érintett – azon dolgozik, hogy minden szavazókörben megfelelő mennyiségű és minőségű bútor és eszköz álljon rendelkezésre a szavazás napján.

Képgalériánk a szavazókörök épüléséről. | Fotók: Juhász Ákos

„Egy szavazókörbe általában 3-4 fülkét, asztalokat, székeket, technikai eszközöket és az urnákat szállítjuk ki. Ezt követően – ez történik pénteken és szombaton – összeszereljük őket” – részletezte Ignácz Dávid.

Ignácz Dávid jegyző a mozgóurnával

A következő lépés, hogy a Szavazatszámláló Bizottságok elnöke, tagjai és a jegyzőkönyvvezető ellenőrzik, hogy minden rendben van-e a vasárnapi voksoláshoz. Végezetül a rendőrség hivatalosan megvizsgálja a szavazóköröket, pecséttel lezárja őket, majd legközelebb április 3-án hajnalban nyílnak meg a helyiségek ajtajai.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!