Ugrás a tartalomra

Készül a Dayka-átkötés, jövő hétfőtől újabb változások a forgalmi rendben

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 30. hétfő 12:12
A Dayka-átkötés kivitelezése során hamarosan azon a területen is elkezdenek dolgozni, ahol most még forgalom halad, ezért 2023. november 6-án hétfőn új forgalmi rend lép életbe.
Fotó: Juhász Ákos

Ahogyan arról korábban elsőként beszámoltunk, végső fázisába érkezik a Dayka-átkötés építése. A november hatodikától életbelépő rend szerint, az Uitz Béla utca felől érkező autósok nem fogják tudni használni a Kálvin János utca Petőfi Sándor utca felé tartó szakászát, ezért a forgalmat a Meggyesalja utcára terelik, ahol az oda bekötő új szakaszt (Dayka-átkötés) megnyitják az autósok előtt a Dayka Gábor, illetve a Petőfi Sándor utca felé - áll a Polgármesteri Hivatal közleményében. 

A Diósgyőr felől érkezők a Petőfi Sándor vagy a Dayka Gábor utcáról tudnak majd ráhajtani a Dayka-átkötésre, és onnan a Meggyesalján keresztül az Uitz Béla vagy a Papszer utca felé tovább haladni.

A Szent István téri nagy parkolót csak az Uitz Béla utca felől, a Meggyesalja utcáról ráfordulva, a Rácz György utcán keresztül tudják majd elérni az autósok. A Petőfi Sándor utca 1. és 7. szám közti része lezárásra kerül.

A Rácz György és Hunyadi János utcát összekötő útszakasz is lezárásra kerül (a Bartók térnél). Az Erzsébet téren található ideiglenes buszmegállót áthelyezik a Dayka Gábor utca új szakaszára, és megálló kerül a Meggyesalja utcára is.

Felhívják a közlekedők figyelmét, hogy a Rácz György és Meggyesalja utcákon fokozott odafigyeléssel közlekedjenek, tekintettel arra, hogy a Kálvin János, Meggyesalja és Dayka Gábor utcák továbbra is munkaterületnek számítanak.

A végleges forgalmi rendnek megfelelő jelzőlámpák később kerülnek beüzemelésre, az ideiglenes forgalmi rendről jelzőtáblák tájékoztatják a közlekedőket. Az ideiglenes forgalmi rend a tervek szerint az év végéig lesz érvényben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!