Ugrás a tartalomra

Kultúra

Utoljára módosítva
2019. május 22. szerda 11:21
Élt New Yorkban, voltak kiállításai Bombayben, Új-Delhiben, Budapesten és Miamiban is. Életútja különleges, családjával ma is Miskolcon él. Idén Kondor Béla képzőművészeti díjjal ismerte el a város a munkáját és művészi tevékenységét.
Utoljára módosítva
2019. május 22. szerda 11:22
A Kárpát-medencei program utolsó elődöntője lesz vasárnap a Művészetek Házában. Az elődöntőket a borsodi megyeszékhelyen kívül budapesti, Heves megyei, délvidéki, felvidéki, erdélyi és kárpátaljai helyszíneken rendezik. A szervezők célja, hogy a vetélkedő révén a felnövekvő gyermekek minél szélesebb körben ismerjék meg a magyar népköltészet és népzene csodálatos világát, s egy életre kötelezzék el magukat a magyarság értékei mellett.

Utoljára módosítva
2019. május 21. kedd 15:34
A Trónok harca fantasysorozat 73., egyben befejező részét csaknem 19 millióan nézték vasárnap este az Egyesült Államokban, ezzel a csatorna nézettségi rekordja is megdőlt – közölte az HBO.

Utoljára módosítva
2019. május 21. kedd 13:30
Bereti Gábor számára az írás az önkifejezés eszköze, amelynek segítségével megfogalmazhatja a világról alkotott elképzeléseit, s amellyel közölheti környezetével, hogy jó úton jár-e, vagy más irányt kellene vennie. Eddigi munkássága és irodalmi tevékenysége révén érdemes a Szabó Lőrinc irodalmi díjra.
Utoljára módosítva
2019. május 21. kedd 12:30
A Gourmet Fesztivál legjobb söre lett a miskolci zip's brewhouse-ban készült PalKonyha Pils, a Gusto Magazin szerint. A Séf Sör sorozat – Pauli Zoltán által megálmodott – második alkotását „igazán izgalmas sör"-nek nevezi a magazin.
Utoljára módosítva
2019. május 21. kedd 09:26
Fennállásának ötvenötödik évfordulóját ünnepli a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Ebből az alkalomból tartottak gálaműsort hétfőn a Művészetek Házában, ahol a táncos növendékek év végi vizsgája volt.
Utoljára módosítva
2019. május 20. hétfő 09:58
Már nem először énekelnek és zenélnek gyerekek, hogy súlyosan beteg és mozgássérült gyerekeknek segítsenek. A jótékonysági hangversenynek idén is a Szent Anna templom adott otthont vasárnap délután.
Utoljára módosítva
2019. május 19. vasárnap 17:21
A középkorba repítették vissza azokat a látogatókat, akik a Diósgyőri vár gasztrokalandjára jelentkeztek szombaton. Most nemcsak tárlatvezetés volt, hanem középkori étkek vacsorája és egy ehhez kapcsolódó könyvnek a bemutatása.
Utoljára módosítva
2019. május 19. vasárnap 09:17
Duncan Laurence nyerte Arcade című dalával a 64. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton késő este rendezték Tel-Avivban.
Utoljára módosítva
2019. május 19. vasárnap 08:46
Idén még a belvárosba is szerveztek programot a sport jegyében, de a lillafüredi helyszíneken ismét bemutatkozhatott mintegy ötszáz sportszerető, és a folyamatosan bővülő számú sportágak közül újra választhatott a rendezvénysorozatra érkező számos érdeklődő.

Programok

-
Miskolci Állatkert és Kultúrpark
-
Művészetek Háza