Ugrás a tartalomra

Egyházi programajánló

-
Képünk csak illusztráció

A püspöki kar a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól adott általános felmentést a latin szertartású egyházmegyékben visszavonta. Vasárnapokon és a kötelező ünnepeken ismét kell szentmisére járni. Az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont és az Érseki Pincerendszer május 11-től ismét várja látogatóit, a nyári nyitvatartási rend szerint, keddtől vasárnapig 10-től 18 óráig.
Csütörtökön, pénteken és szombaton fél 6-kor az esti szentmise előtt gyóntatási ügyeletet tartanak a Mindszenti templomban.
Pünkösd napjain elsőáldozások és bérmálások lesznek városszerte a katolikus templomokban. 
Az ünnep után az esti szentmisékkel visszaállnak a fél 7-es időpontra a Mindszenti templomban.

A Deszkatemplomban május 16-a a konfirmáció vasárnapja lesz. Az ünnepi istentisztelet délelőtt 10 órakor kezdődik, ahonnan online közvetítést is tartanak. Május 23-tól, pünkösdvasárnaptól előreláthatóan vasárnaponként már délután, vagyis 16 órakor is lesznek szertartások.

A május 15-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozót az online térben tartják meg a görögkatolikusok. Fő téma: „Rajtad is múlik!” Fő előadó: Böjte Csaba testvér. Az előadást és a nap további programjait a találkozó YouTube-csatornáján és egy Zoom felületen követhetik az érdeklődők.

A Belvárosi evangélikus templomban vasárnaponként 11 órától van istentisztelet, pünkösdkor ez ünnepi lesz, valamint pünkösdhétfőn is ugyanekkor kezdődik a szertartás.

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke