Ugrás a tartalomra

Egy haj- vagy szakállvágással is segíthetünk Mirának

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. szeptember 20. péntek 17:27
A betegséggel küzdő, abaújszántói kislány, Kovács Mira gyógyulásáért fogtak össze a térségben élők: hamarosan jótékonysági futást rendeznek, de aznap azzal is segíthetünk, ha levágatjuk a hajunkat vagy szakállunkat a Városház téri barber shopban.
Mira, és akik összefogtak a gyógyulásáért. Fotó: magánarchívum

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, idén hatodik alkalommal rendez nagyszabású jótékonysági futást a Supersum Közhasznú Alapítvány szeptember 28-án, szombaton Miskolc belvárosában. Ez lesz egyben a második alkalom, hogy a Magyarországi Légimentésért Közhasznú Alapítvánnyal összefogva cselekednek egy jó ügy érdekében.

Ezúttal a 4 éves Kovács Mira gyógyulását támogathatjuk a részvétellel. A kislány Miskolcon született, családjával Abaújszántón él. Mira magzati hypoxia miatt a 35. terhességi héten született meg, spontán légzése nem volt, de maszkos lélegeztetéssel rendeződött. Születése óta számos egészségügyi problémával küzd, nemrég Di-George szindrómát diagnosztizáltak nála, ami további kihívásokat jelent a családja számára.

Mira állandó felügyeletet igényel, így édesanyja nem tud munkát vállalni, édesapja mentős fizetéséből próbálják a méregdrága kezeléseket finanszírozni.

Jelenleg beszédterapeutához, lovas terápiára, fejlesztő foglalkozásokra hordják, azonban beszéde és mozgása még mindig jelentősen elmaradott kortársaihoz képest, szociális helyzetekben pedig rendkívül szorong. Érzelmeit egyedi módon fejezi ki, gyakran elvonul a társas helyzetek elől, szobatisztaságra sem sikerült még rászoknia.

Nagyon fontos lenne, hogy Mira mihamarabb megkapja a kezeléseket, de a hatalmas költségeket nem tudják önállóan fedezni. A mentős bajtársak is az édesapja és családja mellé álltak, hisznek abban, hogy országos összefogással, nagylelkű adományozók csatlakozásával együtt hamarabb elérhetik a kitűzött célt: hogy Mira számára élhető életet teremtsenek, ahol szabadon kifejezheti magát, és boldogan élhet kortársaival együtt.

Szeptember 28-án, jövő szombaton tehát jótékonysági futást rendeznek, a nevezési díjjal támogatni tudjuk, hogy Mira közelebb jusson a teljes élethez.

Jantek Tamás. Minap-archív fotó: Mocsári László

Aznapra a Barber Shop Miskolc is akcióval készül. Jantek Tamás cégvezető-tulajdonos lapunkat arról tájékoztatta, hogy szeptember 28-án a Városház téri barber shopban bármely szolgáltatást is veszik igénybe vendégeik, annak teljes összegét Mira családjának fogják átutalni.

Felhívta a figyelmet egyúttal arra is, hogy minden további felajánlást hálásan fogad Mira családja a Supersum alapítványon keresztül:

SUPERSUM KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY
K&H Bank 10402764-50526972-78881015
IBAN: HU77 10402764-50526972-78881015
SWIFT: OKHBHUHB
Közlemény: Mira gyógyulásáért

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!