Ugrás a tartalomra

Mesebeli erdőként is imádjuk a miskolci adventi villamost

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. december 03. vasárnap 18:41
A kívül-belül megújult szerelvény több megállóban is tömegek várták, hogy utazzanak vele, vagy csak hogy elsők között fotózzák azt le.

Érkezik az adventi villamos az ünnepi díszbe öltözött Széchenyi utcán. Fotó: Mocsári László

Vasárnap délután öt előtt tíz perccel ismét útnak indult a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között a miskolci adventi villamos. Ahogyan az ismert, a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt.a járványos időszak és az energiaválság után teljesen megújította a 202-es pályaszámú miskolci Tátra villamos ünnepi dekorációját: mézeskalács ház helyett idén mesebeli erdővé alakult a szerelvény belül erdei hangulattal, kívül pedig rengeteg fényfüzérrel, fénydekorral.

A szerelvény öt óra után nem sokkal, közvetlenül az adventi gyertyagyújtást követően ért a Városház téri megállóba, ahol kisebb közönség várta az adventi villamost. A peronon fürtökben álltak az emberek, és olyan mellőzötten, meg persze üresen talán még sosem hagyott el Skoda villamos megállót, mint az, amelyik közvetlenül megelőzte az adventit.

Bizonyára sokan szeretnének olyan népszerűek lenni, mint az MVK ünnepi ruhába öltözött Tátrája. Fotó: Mocsári László

Sokan akarták fotózni is és ezt a sofőr is érezte: az utascsere után a villamos még megállt és pózolt egyet a városháza előtt, majd halkan csengetett kicsit és útjára indult.

A szerelvény a mai naptól vízkeresztig közlekedik tehát az 1-es villamosvonalon, a dekorációjáról, menetrendjéről ebben a cikkben írtunk bővebben.

A városháza előtt is pózolt egy kicsit. Fotó: Mocsári László

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!