Néhány tipp a tökéletes raclette-sütéshez!
A régi svájciak a szüret után egy viszonylag gyors és melegedős vacsorát készítettek. Ehhez szőlővesszőkből raktak tüzet, ezután alpesi sajtot és krumplit tettek a parázs fölé, hogy elkészítsék. De milyen egy tökéletes raclette a napjainkban?
Használjon minőségi készüléket!
A BonAir.hu raclette-grillsütőket is forgalmaz a párásítók és légtisztítók mellett. Egy modern grill pedig egy remek eszköz egy, a párjával elköltött romantikus, beszélgetős vacsora létrehozásához. De ha otthon vannak a gyerekek, akkor egy emlékezetes családi program kerekedhet a közös étkezésből, ezenfelül érdekes gasztronómiai élményt nyújthat a kisebb baráti társaságnak is a sütés, grillezés. Ideálisan körülbelül 2-8 főnek készülhet el így a vacsora.
Fontos a gondos terítés, hogy minden kéznél legyen! Érdemes mindent előre kikészíteni, hogy mire megérkeznek a vendégek, vagy leül a család, akkor már csak velük kelljen foglalkoznia. Lényeges elemek még a tányérok, evőeszközök és a szalvéták is, hiszen a forró ételek így tudnak ehető hőmérsékletűre hűlni.
Még a vendégvárás előtt ajánlott felszeletelni a vastagabb szelet húsokat, csirkecombot és más, lassabban sülő ételeket. Emellett javasolt sütőben elősütni őket, hogy gördülékenyebben folyjon le a vacsora. A szószokat pedig akár egy héttel korábban is elkészítheti, hiszen ezek a hűtőben elállnak.
Gondolja át a menüt!
Minden vendégvárós vacsoránál ajánlott megtervezni az aznapi menüt, és mindent odakészíteni az asztalra. Ilyenek például a só, bors és az egyéb fűszerek. Továbbá azt is célszerű átgondolni, hogy a grillsütő felső részén mi lesz? Ha olyan szaftos falatok, amelyek fröcsöghetnek, akkor érdemes erre is felkészülni.
Vegetáriánus van a családban vagy a baráti társaságban? Lényeges ezt is figyelembe vennie. Habár mindenki saját magának állíthatja össze a megsütni kívánt ételeket, a hagyományos raclette menünek mégis fontos részét képezi a marhasonka. Ezért ha vegetáriánus vendége van, akkor javasolt extra nagy zöldségválasztékot tálalni.
A menüben a savanyúság pedig nem csak a vitaminok miatt fontos. Mivel a sült sajt egy nehéz ételnek számít, ezért ajánlott segíteni a gyomornak a zöldségekkel és valamilyen savanyúsággal. Ezt a vendégei is meg fogják hálálni, ezenkívül pedig az ételek is finomabbak lesznek tőle.
További tippek
A raclette-zés egy különleges esemény, ahol az italok is fontos szerepet játszanak. A hagyományos kísérő a száraz fehérbor vagy a forró tea, azonban az ásványvíz és a vörösbor is jó ötlet lehet. Továbbá a vacsora után kellemes lehet egy-két kupica gyógynövénylikőr is, ami szintén segíti az emésztést.
Ahhoz, hogy minden tökéletes legyen egy ilyen összejövetelen, mindenképpen fontos, hogy jó minőségű raclette-sütővel rendelkezzen. A BonAir.hu kínálatában több megbízható asztali raclette-grillsütő közül válogathat! Érdemes tehát felkeresni a webáruházukat!