Ugrás a tartalomra

Egészségügy

Forrás
mti
Utoljára módosítva
2019. november 11. hétfő 15:37
Az egészségügyért felelős államtitkár arra szólít fel, hogy a november 21-i „Ne gyújts rá!” világnapon senki ne dohányozzon. Horváth Ildikó hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón megjegyezte, még tíz nap van a világnapig, ami elegendő idő a dohányosoknak, hogy felkészüljenek a „kihívásra”.
Forrás
Index
Utoljára módosítva
2019. november 11. hétfő 10:39
A Holt nevű angol városkában élő Tania Baxter pénteken este rendelt magának vegetáriánus curryt. Aztán egész éjjel nem tudott aludni…
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 10. vasárnap 21:55
Az őszi és téli hónapok beköszöntével sokak számára fejtörést okozhat, hogy miként vihetjük be a szervezetünkbe az egészség megőrzéséhez szükséges vitamin-mennyiséget, hiszen a hidegebb idők miatt - látszólag - lecsökken a zöldségek és a gyümölcsök választéka. Sokan a legkönnyebb utat választva a mesterségesen előállított étrendkiegészítők felé fordulnak, miközben kisebb utánajárással könnyen megtalálhatók azok az alapanyagok, amelyek felhasználásával és fogyasztásával fedezni tudjuk szervezetünk téli vitaminszükségletét.
Forrás
Muntyán Bernadett/Kujan István
Utoljára módosítva
2019. november 09. szombat 10:24
Egy idő után mindenki rájön, hogy személyesen, lassan ismerkedni nyugodtabb – állítja Tari Annamária pszichoterapeuta, pszichoanalitikus, aki a párkapcsolati változásokról, a közösségi média hatásairól tartott előadást csütörtökön a Művészetek Házában. Interjúnk.
Forrás
Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 05. kedd 17:25
Megkezdődött a movember, amikor világszerte bajusznövesztéssel hívják fel a figyelmet a prosztatarákszűrésre. A betegségnek évente 1500 halálos áldozata van, ezért fontos a korai felismerés. A Magyar Rákellenes Liga is szervez szűréseket ebben a hónapban.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 05. kedd 16:51
A bócsai Poli-Farbe Vegyipari Kft. idén tavasszal meghirdetett „Poli-Farbe Színnel, lélekkel” kórház-felújítási pályázatának köszönhetően a megyei kórház és tagintézményei 17 ezer négyzetméter falfelület felújítására elegendő festékmennyiséget, valamint nettó 440 ezer forint anyagi támogatást nyert, amelyből egy érintőképernyős betegőrző monitort vásároltak.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 05. kedd 08:40
Tari Annamária pszichoterapeuta, pszichoanalitikus a párkapcsolati változásokról és a magányról tart előadást november 7-én este héttől a Művészetek Házában.
Forrás
Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. október 30. szerda 14:00
Kihirdették a Mellrák Elleni Küzdelem Hősei pályázat 2019-es nyerteseit, miskolci önkéntes is van közöttük. Bodnár Erika, a Mellrákinfó Egyesület borsodi csoportjának vezetője maga is legyőzte a mellrákot és a betegségét követően kezdte el önkéntes munkáját.
Forrás
Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 30. szerda 17:18
Beindult az influenzafigyelő szolgálat. Aki közösségben tanul vagy dolgozik, annak a betegséggel szemben érdemes időben lépnie.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 28. hétfő 08:29
A vietnámi háború sokkjából éledező USA-ban, 1977 novemberében indult útjára a „The Great American Smokeout”, vagyis a „Ne gyújts rá!” világnap, amely minden év novemberének harmadik csütörtökjén csak egyetlen nikotinmentes napot kér a dohányosoktól. Ez a halálos méreg ugyanis évente hétmillió ember haláláért felelős, hat másodpercenként veszti életét valaki a dohánytermékek okozta ártalmak miatt.

Programok

-