Ugrás a tartalomra

Egészségügy

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 04. szombat 10:32
Az ötvenöt új beteg mellett további hat krónikus beteg vesztette életét szombatra.
Forrás
facebook.com
Utoljára módosítva
2020. április 03. péntek 13:32
A változás a hétvégére vonatkozik. Megmérik a belépők testhőmérsékletét. Ez lassítja majd a belépést a kórház területére. Révész János főigazgató együttműködést kér.
Forrás
origo.hu
Utoljára módosítva
2020. április 03. péntek 09:05
Az Óbudai Egyetem szakértői jelenleg egy olyan, az intenzív ellátásban kulcsfontosságú lélegeztetőgépen dolgoznak, amely egyszerre akár több tucat beteg ellátását teszi lehetővé, a jelenleg alkalmazott és csak egyetlen beteg ellátását biztosító készülékekkel szemben. A kormányzat által is támogatott fejlesztés áttörést hozhat az intenzív ellátás hatékonyságában.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. április 02. csütörtök 17:02
Gyakorlatilag naponta jelennek meg álhírek az egészségüggyel, és külön a Borsod megyei központi kórházzal kapcsolatban. Legutóbb inkubátorban talált csecsemőről, illetve az intézeti gyógyszertár kirablásáról jelentek meg „cikkek”, Facebook-bejegyzések. Figyelem, a kattintásvadász „kamuoldalak” csak riogatnak! Az ilyen hírek terjesztése, megosztása akár bűncselekmény is lehet, hangsúlyozza a rendőrség.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. április 02. csütörtök 11:25
Ma van az autizmus világnapja, ez alkalomból számos budapesti és vidéki emblematikus épületet világítanak meg kék színnel.
On
Forrás
minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2020. március 31. kedd 11:05
Retro fesztivál volt szombaton az interneten, amit a minap.hu és a Miskolc Televízió élőben közvetített szombaton este fél hattól. A fesztivál ugyan ingyenes volt, de támogatójegyet bárki válthatott. Többek között a miskolci kórháznak gyűjtöttek. A légzést segítő készüléket a héten hozzák Miskolcra. 
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 31. kedd 09:55
Egy 59 éves, krónikus betegségekkel küzdő személy hunyt el. A fertőzést kedd reggelre újabb negyvenöt embernél  mutatták ki, további három személy viszont meggyógyult.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. március 30. hétfő 15:43
A kórházparancsnokok feladata az, hogy segítséget nyújtsanak az egészségügyi intézményeknek abban, hogy rendelkezésre álljanak a szükséges kapacitások, illetve az, hogy gondoskodjanak az eszközök vagyonbiztonságáról - mondta az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettese, országos kórházfőparancsnok az operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.
Forrás
koronavirus.gov.hu
Utoljára módosítva
2020. március 30. hétfő 16:11
Az új koronavírus-járvány kapcsán is megjelentek a tévhitek, egy súlyos problémára egyszerű módszereket kínáló megoldások. A tudomany.hu összeállítása az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kiadványa alapján készült, célja a hiedelmek cáfolata és néhány alapvető kérdés tisztázása.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. március 30. hétfő 09:29
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak nagy része az idős, krónikus betegséggel küzdő emberek közül kerül ki - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!